Ердоган: Няма да арестувам Путин, нямаме толкова малки белезници

Feb 9, 2024     zhelyo     1261
АНКАРА - В очакване на посещението на Владимир Путин в турската столица президентът Реджеп Ердоган коментира призивите да спази международната заповед за арест на руския си колега.

Турският държавен глава обяви, че не планира арестуването на Путин, защото турските белезници са прекалено големи и няма да свършат работа.

"Турция има много големи и комфортни белезници, защото е застъпник на човешките права и ергономичните арести. Путин просто ще се изплъзне, ако опитаме задържането му" - сподели гордият с ценностната си система Ердоган.
Източници, близки до Кремъл, споделят, че руският лидер е приел новината със смесени чувства, но е решен да демонстрира, че не се впечатлява лесно от размерите на турските белезници.

От своя страна, експерти по международно право се чудят дали да интерпретират изявлението на Ердоган като дипломатически жест или като предизвикателство към стандартите за задържане и размерите на Путиновите ръчички.

"Не става въпрос за размера, а за принципа", коментира анонимен дипломат, като намеква, че международните отношения понякога могат да бъдат по-сложни от избора на подходящите белезници.

Да го арестува ли все пак?

Избери отговор!
Край