Boeing вграждат български моми, за да заздравят самолетите 737 Max

Jan 11, 2024     zhelyo     6862
БОЙНГ - Boeing обяви планове за категорично и бързо решаване на проблемите с конструкцията на самолетите 737 Max. Хлабавите болтове и падащите панели ще бъдат решени с древна българска традиция, въпреки тревогите на прогресивните обществени ешелони.

"След последните инциденти с нашите самолети, осъзнахме, че се нуждаем от нещо повече от модернияинженерен подход. Българските моми, с тяхната издръжливост и устойчивост, а също така работливост и вътрешна чистота, са идеалната 'технология', която може да ни помогне." - заяви изпълнителният директор на Boeing. "

Тази новаторска идея е вдъхновена от богатата българска фолклорна традиция, в която момите са гаранция за качествен градеж. Специалисти от Boeing обясниха, че във всяка врата на самолета ще бъде вграден малък образ на мома, изработен от устойчиви материали, който ще действа като допълнителен структурен елемент.
"Не само, че това ще укрепи вратите, но и ще даде на пътниците усещане за допълнителна защита и спокойствие," коментира инженер от екипа.

Новината доведе до внезапно покачване с 12.3% на акциите на Boeing, които бяха поевтинели в последните дни заради тревогите от възможни инциденти със самолетите.

"Във времена на криза, иновациите често идват от най-неочаквани места," заключи един от висшите инженери на Boeing. "Сега остава да видим дали българските моми ще се окажат ключът към по-безопасните полети на бъдещето или са пунта мара."

Ще вдигнат ли самолета?

Избери отговор!
Край