Смъртта на българската журналистика (Репортаж по минути™) (Обновява се)

Oct 18, 2018     zhelyo     6264
Днес ще отразим смъртта, която шокира около 17  човека във фейсбук и двама посланика на чужди държави, които просто са добре възпитани и се вълнуват от куртоазия. Останалите спорят защо са нужни яйца в майонезата и защо ги няма. 

Започваме от сутрешния блок:

07:36 - Здравейте! Добро утро! Намираме се на мястото, където късно снощи бе открит трупът на българската журналистика.
Аз съм репортерка, изпратена на терен и леко съм нагазила с единия крак в локва кръв, а с другия съм настъпила някакъв друг генетичен материал и мъничко труп! Искам да ви предупредя, че гледката е много шокираща и ексклузивни кадри може да видите на нашия сайт.

Според досегашните данни това е тялото на българската журналистика. Тя е намерена от дете, прибирало се след детска дискотека около 2:30 след полунощ и отбило се до храстите за последна инжекция марихуана. Като влязло в храстите, няма да повярвате на каква гледка се натъкнало!

Добре, няма как да цъкнете на този кликбейт, затова ще ви кажа - журналистиката лежала в безсъзнание между два храста. При това в собствените си нечистотии. Защото подценяваме аудиторията, ще обясня, че става дума за собственото ѝ ако.

07:39 Обратно в студиото сме. Водещият е поканил задължителните две страни по случая.

Водещият: Благодаря, колежке, за убийството на българската журналистика! А сега в студиото с мен са гости по темата. Какво мислите:
Гост 1: Аз мисля, че това убийство е самоубийство. Никой не е карал журналистиката да кърви бавно в храстите безпомощна.

Гост 2: Аз мисля, че това е нелеп инцидент, с който се цели злепоставянето на България. Тамън тръгнахме на добре, от два дни няма нов скандал, потече чужда инвестиция и хоп!

Водещият: Съгласен съм и няма да контрирам ничие мнение като нелепо. Ето реклами. След рекламите ще видим обострен дебат какво да бъде времето и дали то да се реши от яйца в майонезата, като същевременно очакваме пряко включване при нови данни във връзка със смъртта на българската журналистика.

08:12 - На живо в ефир във връзка с топ сензационната новина от нощес сега е министърът на вътрешните работи.

Водещ: Добър ден, министре! Как сте днес?
Министър: Не ми задавайте въпроси, които не са уточнени с пиарката ми. Но иначе здравейте и на вас!
Водещ: Какви са последните данни от случая с открития труп на българската журналистика?
Министър: Не изглеждат добре нещата. Умряла е.
Водещ: По какви версии работят органите на службите?
Министър: Рано е да се каже, ще имате официална информация по-късно през деня, водят се следствени процедури, разпитват се свидетели.
Водещ: Е все пак да ни кажете нещо…
Министър: Изключваме версията правителството да я е убило посредством корупция. Няма корупция, тя е усещане.
12:00 - Обедните новини започват с темата и най-топлите и пикантни детайли от сюжета. Има и малко обобщение, което претупваме:

Репортерка: Тук сме с комшии на българскта журналистика, открита умряла снощи. Как се чувствате?
Комшийка 1: Аз съм добре, малко с кръвното имам проблеми.
Репортерка: А какво видяхте снощи, имаше ли борба, имаше ли индикации, че ще стане така?
Комшийка 2: А не, нищо. Писъци малко, като всяка вечер. Иначе журналистиката беше много вежлива, винаги поздравяваше с добър ден. Тихо, затворенко, възпитано същество. Язък, че стана така, ама…
Репортерка: От пресцентъра на МВР обявиха, че се работи по няколко основни версии - убийство, самоубийство, смърт по естествени 


19:12 - В края на 12-минутното обобщение на новината на деня имаме брейкинг нюз. Включваме се на живо от пресконференция на държавата и всичките ѝ власти:

4-тата власт е убита по поръчение на международното положение. Физическият извършител е клошар. Укрива се, затова бе извършен зрелищен арест над жена, изказала се остро във Facebook. Призоваваме международното положение да се предаде и го обявяваме за издирване в партньорските ни служби. Въпроси?

Журналистка:...
Края прочетете в новия брой на Прас-Прес.
 

Колко дълго е мъртва журналистиката ни?

Избери отговор!
Край