Прас-прес: 10 причини да НЕ спасим условията си на живот планетата Земя

Jun 7, 2017     zhelyo     5231
Новият брой на вестник Прас-прес е някъде наоколо. Ето да дегустирате част от неговата втора страница:


Имунната система на нашата планета се бори с човеците. Вдигаме ѝ температурата и скоро очакваме Земята да се изпоти, което да вдигне нивото на световния океан, докарвайки прегладнели бели мечки на айсберзи в градове като Ню Йорк, Лондон, Истанбул и Синеморец. Но нима това няма да е чудесен край на човечеството, все още спорещо само със себе си дали да спаси условията си на живот?


Нека излезем за момент от егоистичната гледна точка на разглезените от домашната си планета homo sapiens-и, някои от които тъй жално констатират, че май сме попрекалили в злоупотребите с гостоприемството на богинята Гея. Нима ще е толкова лошо да си поживеем още малко както си знаем, пък да стане каквото ще?
Ето 10 причини да не променяме нищо.


1. Водата ще залее хотелите, вилите и частните фитнес-къщи на онези предприемчиви люде, които ги мързи да ходят повече от тридесет сантиметра до плажа.

2. Ако си променим навиците, това ще доведе до стрес, а при стрес повечето хора почват да ядат. И за какво да спасим планетата, ако ще бъде населена с дебели хора? 

3. Планетата ни не е най-голямата, най-топлата, студената, бързата в орбитата си или каквото и да е най. Тя е смотана и е грехота да жалим точно за тоя скалист къшей от необятния Космос, в който има далеч по-стойностни планети, за които е редно да ни пука.

4. Карането на дизел без катализатор е истинската свобода, а не пазенето на ледените шапки при полюсите!
5. Ние си имаме планини, в които да се крием, когато стане напечено. Да му мислят в Холандия.

6. Екстремното време е причина за великолепни телевизионни репортажи, в които клетник го бие градушка по главата, за да е по-достоверна информацията му, че вали градушка.

7. Когато се топят ледниците, по планините шурва вода, която измива баирите от боклуци. И какво по екологично от това?

8. Слънцето изгрява от изток. Земята във въртенето около собствената си ос е съучастник на кремълската пропаганда, това ли да защитаваме!?

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ СИ ПЛАТЕТЕ ВЕСТНИКА ИЛИ ГО ОТКРАДНЕТЕ!

Да спасим ли планетата си такава, каквато може да ни понесе?

Избери отговор!
Край