О, спомняте ли си, госпожо: 20 години грозноват разкош

Aug 9, 2021     zhelyo     6652
Книгата "О, спомняте ли си, госпожо", чието ревю може да прочетете в следващите редове, вземете с чудодейна отстъпка използвайки промокод NE!KOD от този линк.

Не!Новините непрекъснато се състезават с реалността кой ще го измисли по-смешно. Понякога побеждаваме и достигаме по-абсурдни величини с публикациите си, но понякога просто наблюдаваме и си записваме какво ни преподава родната политическа действителност.

Истинските събития, лица и процеси, борещи се за насмешка и ирония, са и обект на книгата, която Не!Новините разгледаха, прочетоха, припомниха си, научиха и попиха. "Изучи врага си, за да го обикнеш", както е казал Далай Лама, преди да тушира в четвъртата третина целия отбор по синхронно плуване на Доспат.
Та, в ръцете ни е "О, спомняте ли си, госпожо" - луксозно издание с твърди корици, гланцирани плътни страници и съдържание, предизвикващо всяка една възможна емоция, за която може да се сетим - радост, тъга, гняв, погнуса, надежда, очарование, разочарование, ступор и жажда. Жажда както за приятни напитки, но понякога и за сода каустик, че да се свършва тая мъка.

През майсторския обектив на фотографа и автор на книгата Веселин Боришев са запечатани едни от най-емблематичните моменти от съвременната история на България. И в страниците  селектирани едни от тях, чрез които се разказват последните 20 години. 131 кадъра, изпълнени с бивши лидери, бъдещи олигарси, мазни усмивки и любопитната причина защо Баба Ванга е една от прецаканите от деноминацията на левчето като бонус съдържание от втората половина на 90-те.Потни подмишници на президенти, жадни царе, контузени премиери, разливащи течности кметове, налудничави прокурори, пушещи синдикалисти и още, и още продукти на реалността, с които Не!Новините няма как да се борят, дори да владееха много добре фотошоп. На повечето от кадрите само козируваме, на няколко правим пирует, а на кадъра как небезизвестен столичен кмет пуска златна рибка в езеро с лилии, си спираме Интернета за 2 дни и изпадаме в конвулсия от смешно.

Разбира се, няма как да сме прочели и прегледали книгата вместо вас, така че трябва да си го сторите и сами. От нас само поканата и изключително обективната оценка - все пак ще изкараме и кусурите на реалността, с която се конкурираме. Ето как претегляме "О, спомняте ли си, госпожо", която може да си набавите с промокод NE!KOD, като цъкнете тук. 

Спомняте ли си?

Избери отговор!
Край