Не!Ръчник за родители: 10-те най-добри метода за възпитание на палаво дете

Jul 23, 2021     zhelyo     3558
Бестселър поредицата ни с родителки типс енд трикс продължава ударно. Ударно, защото днес ще се занимаем с палави деца и сигурно веднага се сещате за шамарената фабрика. Но ние не сме павиани и деца не бием, така че ето ги по-приемливите алтернативи за справяне с непослушковци.

1. Подарете всичките му играчки на случайно дете. Хем ще си разчистите дома от 2 тона пластмаса, хем ще покажете, че не блъфирате на потомството си, което ще знае, че следващия път, когато го заплашите, че ще му дарите бъбречетата в Правителствена болница, ще си спазите заканата и ще миряса.

2. Сладолед с английска сол. Непослушното дете ще се наслади на страхотен десерт, който ще го научи какво е карма. И ще прекара цял ден в тоалетната, където ще може да похапне тоалетна хартия, докато вие изнасяте лекция по поведение.
3. Инсценирайте собственото си отвличане. Ако рожбата ви е трайно неприятна, помолете някой комшия да се маскира, оставете врата отключена, така че да нахлуе и да ви отвлече драматично пред погледа на рожбата ви. Нека похитителят да каже репликата: "Продължавай да си правиш каквото си искаш, повече майка ти/татко ти няма да ти пречи. Никога."

4. Създайте си тик-ток/ютюб/инстаграм канал, в който правите дневник с измислици и истини за детето си. Да, ако пуши цигари на 5, сигуно ще добие популярност като готин бунтар. Но нищо не ви пречи да разказвате, че се нааква и заспива с биберон. И така ще откаже цигарите.

5. Намажете го с мед и го пуснете навън. Мухите и пчелите нямат никаква претенция, дали ще жужат около послушно или непослушно дете.

6. Подайте сигнал чрез публикация в агенция ПЛИК до главния прокурор. Ще дойдат бабанките от Бюрото за защита на свидетелите и ще арестуват детето Ви за няколко месеца и ще стане човек.

7. Екскурзия в Азия. Подарете на детето си пътуване надалеч, а на азиатската икономика - нов евтин работник.
8. Пратете детето при баба. Не, не някоя от неговите баби. Намерете непозната, зла баба, която мирише. И ѝ го оставете за 2 дни, пък да видим дали няма да слуша пак.

9. Нормален разговор. Очевидно детето има нужда от внимание, разбиране и насоки, а поведението му е израз на някаква вътрешна фрустрация. Или е просто малко задниче, а вие сте съвършен човек, който само малкият сопол му вади душата, иначе всичко ви е Нирвана. Та си поговорете като нормални хора.

10. ДНК анализ. Все пак има шанс да се окаже, че не е ваше и направо да се отървете от злодейчето си.

Превръща ли ви нашата рубрика вече по-ОК родител?

Избери отговор!
Край