Не!Пътеводител: Още 10 причини защо Банишора е най-квартал

May 17, 2021     beasta     8255
Рубриката Не!Пътеводител се завръща във време на социална изолация, защото точно сега имате най-много нужда от нея. Ако не можете да заведете жена си на екскурзия в Баден-Баден, защото не е ваксинирана и не сте успели вече да я убедите, че Банишора е най-квартал, ето ви още 10 причини, които неоспоримо го доказват:
 
 1. Банишора е единственият софийски квартал с работеща шкембеджийница, която е толкова привлекателна, че надзирателите и обитателите на затвора отсреща заедно отскачат за по едно в обедната почивка.
   
 2. В Банишора човек винаги се чувства, че “тук е на правилното място”, дори да не се намира в Кауфланда в квартала, чието мото май e баш това.
   
 3. Баничките от улица Струга в Банишора са толкова легендарни, че дори и вече да не се намират там, споменът за тях все още създава усещане за разкош.
   
 4. В квартала има 3 детски градини, което е с цели 3 повече от броя градини, в които детето ви би могло да се класира, ако не сте кореняк банишорец.
   
 5. Градината “Майчин дом”, която се намира в Банишора, е известна с това, че не една и две жени са се опитали да поемат по пътя на майчинството на някоя от пейките там.
   
 6. В картала има магазин Аванти, което е важно за консумиращите алкохол, а за тези, които са на сухо, има и други по-подходящи квартали, като Сухата река.
   
 7. Пощата в Банишора е точно до църквата, защото след посещение в нея, човек често има необходимост да се обърне към Бога и да го попита как е възможно да има такива хора като тези там.
   
 8. Райна Княгиня прекарва последните години от живота си в Банишора, докато много хора нямат този късмет и прекарват само първите няколко в квартала, след което се местят на по-глуповати места.
   
 9. Ако ви се наложи да почукате на вратата на съсед за чаша брашно или захар, може да се натъкнете на Камелия, а откъдето и да го гледаме, руса съседка с големи цици е много по-добре от киселата бабичка от 5-я етаж, която ви мрази.
   
 10. Повечето улици в Банишора носят имена на български градове, за да може новодошлите пришълци, като авторът на този текст, да се чувстват малко по-уютно.

 

Как се нарича жител на Банишора?

Избери отговор!
Край