Не!Интервю за кмет с Ваня Григорова: Мечтая за София, в която живеят само бедни хора

Oct 10, 2023     zhelyo     6148
Медия №37 ще ви запознае с някои от основните кандидати за кмет на единствения град, важен за медиите в България - София.

Първа в не!искрен разговор с Не!Новините застава Ваня Григорова, издигната от коалиция, в която влизат повече партии, отколкото гласоподаватели ще има на 29 октомври за нея - „БСП за България“, „Левицата!“, „Неутрална България“, „Алтернатива на гражданите“, „Атака“.

Намираме Ваня Григорова в дома ѝ - общинско общежитие от отворен тип заради течове, ерозирали покрива. В него тя живее срещу социален наем от 38 лева на месец, който изплаща със средства, откраднати от джобовете на чужди турсити в столицата.
Не!Новините: Здравейте, Ваня. Каква София си представяте, ако спечелите изборите? (смее се)

Ваня Григорова: Една София без проблемите и раните, които ѝ нанасят богатите хора. Те я крадат, източвайки обществени поръчки. Те я задръстват, карайки лични автомобили. Те я презастрояват, угоявайки строителните си фирми, взимайки по 3000 евро на квадратен метър за шперплатови временни постройки. Мечтая за една бедна София.

Н!Н: Как ще постигнете обедняването на София?

В.Г.: Бедността не е просто да нямаш пари, тя е състояние на духа. От там ще почнем.

Н!Н: Какво ще направите с огромния дял на IT служители и офис мениджъри, които взимат големи заплати в лъскави бизнесцентрове и после ги харчат за крафт бири, арт измишльотини и да се разхождат по Витоша с електрикави клинове и лъскави анцузи?
В.Г.: Сектор, който е на латиница, не може да определя два милиона души как да живеят. Да си ходят в Англосаксония. София е за хора, които работят истински работи или получават социални помощи.

Н!Н: Как ще подходите в казуса с жълтите павета?

В.Г.: Ще ги раздам на хората. Очевидно е, че така на улицата се чупят, износват, цапат и не се пазят. Не може да са ничии, трябва да са на народа.

Н!Н: А с паметника на съветската армия?

В.Г.: Ще взема еднокраден данъчен налог от всички софиянци в размер на по 1944 лева. С парите ще увелича размера на паметника, ще го осветя и ще го направя да се вижда от Космоса. Или поне от него да се вижда Космоса, честно казано не ми пука дали разни извънземни с криворазбраната си цивилизация ще го виждат. 
Н!Н: На кой град бихте искали да прилича София вбъдеще?

В.Г.: Принципно няма хубави градове в днешния свят. Космополитни, търговски, забързани, те не са място за нормални хора. Истината е в селото. София трябва да заприлича на едно голямо село, спокоен живот, будене с петли, заспиване, когато свърши програмата по телевизора. Външни тоалетни, за да вървят повече хората и да бъдат в по-добра форма, защото надебеляха и се разглезиха с тези асансьори, ескалатори и тоалетна на 3 метра от хола.

Н!Н: В предизборния Ви клип получавате предложения за незаконни и неморални дейности от Ваш съветник, които отказвате. Защо не го уволнявате?

В.Г.: Ако хората, склонни на корупция, останат безработни, ще се превърнат в кърлежи, които смучат социалния ресурс на България. 

Н!Н: Как решихте да станете кандидат за кмет?
В.Г.: Няма да стана кмет на София, стига с фалшивите ви новини, аман. (смее се, подарява на репортера ни лилави найлонови потници)

Ще гласувате ли за Ваня Григорова?

Избери отговор!
Край