Митрофанова пред Не!Новините: Имам чувства към Пеевски, въпреки че сме врагове

Dec 19, 2023     zhelyo     2061
Не!Новините за пореден път се доказаха като медия №37 в страната и №32 в света, като смело и неподвластни на евроатлантически натиск публикуват предполагаем разговор с посланика на Руската федерация. 

Не!Новините: Г-жо Митрофанова, как оценявате случващото се в българския парламент, където Делян Пеевски и Йордан Цонев от ДПС се сблъскаха с "Възраждане"? 

Елеонора Митрофанова: Много се смях. Това беше страхотно пресъздаване на Руско-Турската освободителна война. Актьорска игра бе брилянтна, макар костюмите и специалните ефекти да липсваха. И все пак не мога да скрия свое разочарование, че г-н Костадинов не се включи лично, има страховит фалцет и щеше да придаде драматизъм. Не мога да скрия, че жертвоготовността на г-н Пеевски ме кара да изпитвам чувства и трепети, недопустими с оглед, че сме идеологически опоненти. А може би и заради това, забраненият плод е най-сладък. Жалко е, че сме от две различни страни на историята с него.
Н!Н: Говорейки за история, какво мислите за демонтажа на паметника на съветската армия в София?

Е.М.: Беше напукан в основите си, също както отношенията ни напоследък. Да видим дали власти в София ще спазят думата си и ще реставрират монумент. Ние сме готови да го приемем после в Руското посолство, защото е факт, че не му беше това мястото, пълно е със скейтъри и тротинеткаджии наоколо, келеши го драскат и дрискат по него. Дано наистина са го нарязали по заварки и може да се възстанови, не съм експерт и не обичам истеричните спекулации. 

Н!Н: И как мислите, че това влияе на отношенията между България и Русия?

Е.М.: Русия може да преглътне разочарованията и никога няма да изостави България. Братската страна си остава братска, дори да съгреши. По-големият е свикнал да е по-мъдър, а и имаме атомни бомби - ако България направи нещо съществено, а не да се преструва на евроатлантическа, за да размагнетизира отношенията с друго едно посолство, ще предприемем възпитателни мерки. А и нашите войници с удоволствие може да поживеят тук 3-4 години на ваши разноски като при предишното Освобождение, паметника от който обсъдихме в предния въпрос.

Н!Н: Наскоро ваше интервю за БНР беше спряно. Как се почувствахте?
Е.М.: Няма проблем. В крайна сметка, аз винаги съм открита за нови и иновативни медии като вашата. Кой се нуждае от традиционните канали, когато има "Не!Новините", нали? Вашата уникалност и смелост да показвате различните гледни точки е точно това, което ни трябва в днешния свят. А и вие може да направите много повече да се сдобия с имидж на нормален дипломат, отколкото интервюто ми там. Халал да им е.

Н!Н: Г-жо Митрофанова, какво е вашето мнение относно възможността България да влезе в Шенгенското пространство по въздух?

Е.М.: Влизането само по въздух е унижение. То човек нищо не може да усети така. Друго си е влизане по вода, дори и по суша има тръпка, докато се влезе. По въздух е като въздушната целувка - мижи да те лажем. Русия много иска България да влезе в Шенген, в Еврозоната, да се налудува, да си го изкара от системата, преди да си я приберем.  

Н!Н: Благодарим Ви за тези размисли, г-жо Митрофанова. Вашите гледни точки винаги предизвикват интерес. Вашата готовност да говорите с нас е вдъхновяваща със своята смелост и желанията да бъдете канселирана!

Е.М.: Благодаря ви за възможност да споделя мои мисли. Надявам се да продължим да разглеждаме заедно тези въпроси с ваша медия Удоволствие е мое. Надявам се да продължим да си сътрудничим в бъдеще. 

Съгласни ли сте с посланик Митрофанова?

Избери отговор!
Край