Бърз не!тест за откриване на политическата ориентация

Apr 2, 2021     zhelyo     3606
Чувствате се объркани относно политическата си ориентация? Консерва ли сте или пък пангалактически гаргаробластър? В днешно време битката между желанието на всеки да сложи етикет на всичко и същевременно всеки да се чувства част от групата на готините може да доведе до смут, вътрешни противоречия и дезориентиране.

Затова наврете следния бърз личностен тест в гърлата си и вижте за себе си какво сте, за да знаете кои приятели да обичате и кои гневно да разприятелите от фейсбук:

1. Откриват нова тоалетна в центъра на София, струвала 180 хил. лева бюджетни пари? Как се чувствате от такъв факт?
А - Абсолютно прахосничество. Изобщо държавата не трябва да има толкова пари да харчи. Истинските мъже могат да се справят и с дръвче, а жените не трябва да пият бира и да се застояват навън, така че тоалетната е ненужна.
Б - Е как така след толкова пари за строенето на тоалетната, са сложили и такса от лев и петдесет? Бедните да тънат в собствените си фекали, докато богатите да стават още по-богати и глезени?
В - Обиждам се, защото тоалетната е осветена от поп, който не признава хората в неравностойно положение за трети пол и отказва да освети тази част от зданието.
Г - Ето, че парите на гражданите се влагат по прозрачен начин за модерна и европейска градска среда. Браво!

2. Службите задържат руски дипломат, преоблякан на секси жена, да пуска десетки рубли в чекмеджето на висш държавник, за да прокара руски енергиен проект. Първата Ви реакция е:

А - Изказвам опасения от пола на заловения/заловената, но акцентирам колко важно е пари да влизат в България.
Б - Основно изпитвам тревога от това, че се покачва напрежението с Русия, но изразявам надежди новият енергиен проект да отвори десетки работни места за работници от Приднестровието и Беларус.
В - Обиждам се, че се ползват рубли, защото това е прахосничество дървета за хартия и призовавам да се ползват електронни плащания.
Г - Никой няма право да влиза в личното пространство на хората, парите са изкуствени за сватби и кръщенета, всеки може да влезе в нея спалня и да си наснима сценки. 

3. Държавата дава няколкостотин хиляди лева посред пандемия и мачове без публика на футболен клуб, за да си монтира ново светлинно табло на стадиона. Вашата реакция?

А - Изразявам мнение, че харченето на публичен ресурс за подпомагане на частно предприятие по този начин е ирационално и ми избива малко пяна от устата.
Б - Питам защо тия пари не се дадат на болница или поне да се купят пластмасови капачки, които да се дарят за рециклиране на фондация, която да помогне на дечица. И ми избива малко пяна на устата.
В - Обиждам се, защото екранът качва няколко килца и ако се играе дамски футбол там, състезателките ще бъдат бодишеймвани и карани да се чувстват дебели.
Г - Радвам се, че се подпомага българския спорт и се обаждам на моите хора да видя дали има как да хвана няколко бона за доставката на окабеляването.
4. Македонски учени доказват, че буквата "Я" не съществува и ги номинират за Нобелова награда. Как реагирате?

А - Какви учени? Македонците не съществуват! Холограми. Буквата "Я" англичаните са ни я обърнали огледално и я ползват. Очевидно е, че международните сили не искат България запази историческото си наследство и дерат живо месо от гърба ни.
Б - Всеки трябва да може да реши какви букви да ползва или не. Нàуката трябва да следва човешките нужди на народите.
В - Обиждам се, защото "я" е кратката форма на прякото допълнение в женски род и без нея сигурно искате да признаете, че в света има само един пол - този на белия мъж, нали?!
Г - Публично съм много гневен, но усещам, че цената на българските паспорти се вдига заради ползването на несъществуващата буква. Келепир!

5. Поради повишените цени на горивата втория пенсионен стълб е одържавен и похарчен за гориво за служебните возила на политиците? Как се чувствате?

А - От една страна ме е яд за посегателство над частните ни средства, но реално пенсиите са за слабоумните, които не могат да акумулират спестявания, за да си осигурят приличен живот на старини.
Б - Разбира се, че ме е яд. Частните пенсионни фондове трябва да се слеят към НОИ, но най-добре е просто да се напечатат достатъчно пари за достоен живот на възрастните хора.
В - Обиждам се, защото държавните мъже, жени и транс хора продължават да живеят в 18-и век, вместо да карат електроавтомобили, задвижвани от слънчева енергия и спирулина.
Г - Политиците трябва да са до хората, за да могат да решават проблемите им. Чуждите финансови институции нямат интереса на хората в сърцата си.

РЕЗУЛТАТИ
Ако имате повече отговори А - Вие сте десен човек, каквото и да значи това в съвременния объркващ свят между паричната свобода и личния консервативизъм. Ако всички бяха като вас, щеше всичко да е наред, весело и щастливо, не че вие сте весели и щастливи. Или пък наред.
Ако имате повече отговори Б - Вие се придържате към левичарството, търсите справедливост, равенство и баланс между човеците и народите - все красиви принципи, зад които прикривате невъзможността си да смятате.
Ако имате повече отговори В - Както и да Ви определим, ще се обидите. Чувствителността Ви е висока, защото толкова ли е трудно да живеем в един модерен, напредничав и страхотен свят, в който няма разделение, различните хора са толерирани и тези, които не са на ваше мнение, са наказани жестоко и елиминирани?
Ако имате повече отговори Г - Вашата ориентация е "Наш човек". Мислите рационално и търсите положителното във всяка ситуация. Надежден кадър, който не просто трябва да разсъждава за, но и да участва във властта. Каквато и да е тя.
Ако имате повече отговори Д - то Вие не се вълнувате от зададените от другите норми и си съставяте собствена реалност. Няма отговор Д, но може би са Ви го отнели илюминатите, ционистите или Уилям Хенри Гейтс Три. Вие знаете, че политическата ориентация е измама за разделяне и владеене на масите и сте - Пробуден.
 

Какви повече отговори събрахте?

Избери отговор!
Край