10-те следващи обекта по списъка Кьовеши

Mar 9, 2023     zhelyo     2568
Желязото се Кьовеши, докато беши горещо, а се нагорещяваши с помощта на Магнитски импулси. Освен тази изтъркана смешка, имаме и тази, че се оформя българска махала в Дубай, където се гушат съвременните хъшове, за да се стоплят, низвергнати от властите.

Кого ли още ще погне Европейската прокуратура в опит да дръпне България назад и да унижи собствената ни правосъдна система? Имаме някои догадки.

1. Фурмите за коронавируса. Страсбургската институция няма да забрави като българското общество, че фурма никой не видя. А ще им мине срокът за годност, а и нещо повече - ще им изтече и давността за разследване. Възможно е и да са под запор заради Магнитски и връзката с Пеевски, но трябва да се знае, за да не идат зян. А и Кьовеши, за да намали сладкото, кекса го прави с фурми вместо с рафинирана захар.
2. Зайчарника. Толкова европейски средства бяха вложени в прословутия зайчарник, а досега в потребителската кошница ни на българин, ни на европеец, не е влязъл банкянски заек. Уж инвестираме в щастливи зайци, пък то няма дори някакъв натопорчен заек.

3. Пътищарите и техните пъдари. Цакат ни с асфалта, но хайде, нас кучета ни яли. Ами като европейците тръгнат да се връщат по населените си места в Турция за празниците, нали и те си трошат колите? 

4. Капитан Андреево. Входът на Европа е вход за едни, а мащеха за други. И изход за трети. Но пък за четвърти очевидно е място за страхотни врътки, от които не влиза десятък ни в родната, ни в европейската хазна. 

5. Стадионите в Пловдив. Европейците нямат къде да играят финалите на турнирите си и от години чакат държава, община и частници да запретнат ръкави, да вложат средства и да направят стадиони по най-последен писък на УЕФА. Но няма и няма. Очевидно имат нужда от румънско подсещане, за да сложат вече козирки и терени, да издават акт 16, нищо, че е недостроено и тухлите са сложени накриво.

6. НСО. Автопаркът само на Националната служба за охрана надвишава в пъти автопарка на цялата администрация на Нидерландия, а по-лошото е, че не карат дори електрически коли. Ако не започнат да возят големците с тандеми и тротинетки, НСО може да бъде обект на разследвания поради завишено излъчване на вредни емисии.
7. Кръчмите в България. Сигурно сте забравили, но Кьовеши не е, че по време на пандемичните влез ми - излез ми намалиха ДДС-то на заведенията, но цените не просто не спаднаха, а тръгнаха нагоре. Сега цената на една салата с една малка гроздова е колкото нов ляв бек на Челси. Европейската прокуратура се вълнува много от бакшишите в тоя случай, които ако са 10%, става дума за милиарди, влезли в сивата икономика.

8. Бездомните хора. Според Евростат всеки трети бездомен човек в България притежава поне по 10 фирми с общо поне по 10 милиона дългове към НАП, НОИ и Европейската централна банка. Факт е, че сме страната с най-богатите бедни хора, но освен повод за гордост, е и повод за тревога, защото европейчани не крият, че завиждат на успелите българи и много обичат да ги слагат в списъци и да ги изнудват.

9. Военно-промишленият ни компекс. Един от най-големите ни комплекси е, а според някои той избуява и покрива огромна част от поръчките за Украйна, а според други не сме пратили дори рисунка на патрон. Очевидно в тази биполярност се укриват средства или се пренасочват в нечий джоб, а можеше тия средства да отидат за някой проект на Грета Тунберг за производството на екологично чисти снаряди, захранвани със слънчев лъч и ветровит полъх вместо с барут и тротил.

10. Вижте в новия брой на Прас-Прес.

Кой ви плаши повече?

Избери отговор!
Край