10 подобрения на пилон Рожен

Jul 13, 2023     zhelyo     4418
111-метровият пилон на Роженските поляни повдигна народния дух, но това не бива да ни успокоява. Духът няма лимити и съответно няма максимална степен на повдигане, заради което имаме свободата да мислим и мечтаем опции за още повече национално възвисяване. Не бива да тъпчем на едно място и за миг!

Предложенията са 10, но сами се сещате, че може да бъдат безброй. Тези само дават повод и посока на националната мисъл.

1. Нещо съвсем дребно и лесно - да се построи гигантска дръжка на върха. Така пилонът ще се превърне в най-големият меч в света и ще покаже на останалите, че България е въоръжена и готова за дуел. Но и ще напомня за Аспарух, дето бил забил меча си в тия земи и ни орисал да бъдем тук. И да прилича на символа на ДС и КГБ. И на новата организация на Гешев.
2. Да сложим втори пилон на съседния хълм. Освен, че ще имаме два пилона и двойна гордост, ще можем да опънем въже между тях и да има къде да простираме най-голямото пране - това на Бойко Борисов.

3. На върха на пилона може да се построи хотел. Или къща за гости, така че най-големите патриоти да почиват най-отгоре и да имат много хубави гледки за сторита в Instagram.

4. Да стане работно място на семейство Лорер.
- Къде работиш?
- На пилона.
- Какво работиш там?
- Ми на пилона, бе!
- Да, ясно, ама с какво точно се занимаваш?
- Ами и жена ми е там, заедно работим.
- Да, ама какво вършите?
- Работим.

5. За Коледа с малко гирлянди, лампички и клонки може да стане най-голямата елха. А за Нова година, ако се засилваме и си удряме гърбовете в пилона, докато е окичен с пуканки и гевречета, ще го броим за най-голямата сурвачка. Трябва да се мисли сезонно.

6. Сезонна е и следващата идея. Ако повишим нивото на световните океани да стигне до Рожен, може да сложим отгоре на пилона чадър и така той да стане най-големият плажен чадър и отдолу да се съберем да играем на най-голямата табла и да пием най-голямата мастика.
7. Най-голямото шишче. С хеликоптер отгоре може директно да се набучат крави и прасета, които да бъдат изпечени от алпинисти с горелки, спуснати от пилонения връх. Може и дюнер да бъде. Ути Бъчваров е майсторът на България на тема най-голямо сготвяне на нещо.

8. Да му монтираме ракетни двигатели. Пилонът-ракета може да изстреля българи и македонци в Космоса и де факто да стане още по-висок. 

9. Да се занемари. Нулева поддръжка. Така след време пилонът ще стане опасен и ще има за какво да спорим в Интернет - да го съборим или да го обновим. Имаме нужда от теми, по които да се разделяме и мразим.

10. Вижте в новия брой на Прас-Прес.

Да подобрим ли пилона?

Избери отговор!
Край