10 Не!Вероятни идеи за референдуми, след като явно пак е модерно

Feb 2, 2023     zhelyo     2118
След няколко години отдих отново е модерно да се свикват референдуми. След като народът се произнесе на теми, свързани с ядрената енергетика, мажоритарните избори и електронното гласуване без никакъв ефект, сега ще бъде попитан валутни, гранични и държавноустройствени въпроси. Но защо да се спираме с това, защо българското човечество да отговаря само на тези питания.

Ето какво още може да се реши с плебисцити, като е възможно провеждането им накуп, но ще е по-интересно веднъж на месец, за да имат време хората да се изпокарат качествено по всяка тема:

1. Трябва ли известната към момента като Република Северна Македония да бъде наричана "Ония там", докато не започнат да се държат цивилизовано и културно като европейци, а не като югославски павиани?
2. Приемате ли лъвовете на националния герб да бъдат пременени в анцузи? Така ще спрем да сме с изути гащи и ще покажем привързаността си към спорта, дори когато всъщност сме на разходка по главната улица на родния град.

3. Да се национализират и свалят ли от облаците всички криптоактиви на родни и чужди корпорации, така щото от тези пирамиди и измамни схеми облагите да са за народа?

4. Одобрявате ли цената на театралните билети за постановки с участие на чуждестранни актьори да е същата, каквато е тази с участието на българи? 

5. Да се ограничи ли звукът на телевизорите на възрастните хора, така че да не будят целия квартал в 5 сутринта? Може просто да седят по-близо до приемниците си или да ползват слушалки.

6. Одобрявате ли националният отбор по футбол да бъде съставен изцяло от натурализирани с българско гражданство чужденци? Така ще се обединим като нация, ако вземем, че почнем да бием, но и ако продължим да сме трагични, ще има кого да сочим с пръст.
7. Приемате ли котките в България да бъдат изядени, за да спрат да поглъщат ценни ресурси като време и пари и така да въвличат стопаните си в дългова спирала?

8. Съгласни ли сте да се забранят всички парфюми, дезодоранти, тоалетни води и други козметични артикули с аромати, различни от шарена сол и розово масло? България не трябва да губи идентичността си, миришейки на манго, жожоба и бурбонска ванилия.

9. Приемате ли държавата да финансира и уреди верига от механи, за да осигури на всеки българин по две посещения седмично, така че да пие, яде и пее и по този начин да се подсили националният дух и да се гарантира единството на народа?

10. Одобрявате ли ограничението на ръководни висши служби в изпълнителната, законодателната и съдебната власти да се назначават само секси хора, които и без да заемат съответните позиции, биха водили задоволителен полов живот и не биха злоупотребявали чак толкова много?

Иска ли питане?

Избери отговор!
Край