Асен Василев ще бори неравенството като вкара всички в сивия сектор

Feb 9, 2024     Дон Асенчо     1486
МИНФИН - Вицепремиерът и министър на финансите адресира икономическите и социални реалности в страната с идея да уеднакви стандартите за различните прослойки на народа.

“Не е нормално един програмист да взима 8000лв, а един майстор плочкаджия да взима минимална заплата. Ако вдигнем данъците достатъчно, всички в държавата ще взимат минимална заплата и останалото ще е на ръка. Ще постигнем абсолютно математическо равенство." - обяви той новите мерки за борба с неравенството.

Той добави още, че вдигането на МОД е само една мярка, която ще помогне на държавата да подобри равенството сред народа. Друга стъпка ще бъде прогресивен данък, стигащ до 90% за работна заплата над 3000лв.
"Срамота е за мен като финансов министър България да бъде толкова високо в класацията по неравенство. Естествено, ако премахнем сивия сектор, сигурно няма да има толкова неравенство, но това би означавало реална работа и много стъпки. Ако просто преместим всички в сивия сектор, няма как да има неравенство." - допълни той.

В дългосрочен план, държавата смята да сложи 100% данък за всяка заплата, за да може абсолютно всички в България да влизат в статистиката с 0лв доходи.

"Важна е математиката, не реалността." - завърши Василев.

Кои живеят по-добре?

Избери отговор!
Край