10 Не!Съвета: Как да освежим формата Консултативен съвет по националната сигурност

Oct 12, 2017     zhelyo     4562
Консултативните съвети по националната сигурност при президента не са това, което бяха. Освен с тромаво название, те загубиха вниманието на нацията и държавните лидери заради тромавия си формат. Не!Новините е най-патриотичната медия и винаги има акъл, който да сипе по темата.


Ето как да направим КСНС велики отново:


1. Мястото. На Дондуков 2 не е съвсем удачно. Ще кажете, че все пак там работи президента и че поне има фонтан, но не е достатъчно. В резиденция Бояна би било по-удачно. А най-удачно ще е в ресторанта, където беше Монтерей едно време. Там са се взели доста решения за националната сигурност и локацията може да окрили държавниците ни.
2. Времето. 10 сутринта е най-тъпата част от деня. Вече всички са пили кафе, прекалено рано е за биричка или мастика. Консултативните съвети трябва да се вечерни, да си пийнат, да замезят. Не може да мислиш за национална сигурност в напрежение, защото то води до страх. Две ракии вечерта махат страха и водят до далеч по-трезви решения.

3. Тема. Хубаво е, че има теми на съветите. Антикорупция, авиация, киберсигурност, изход от политическа криза, банки. Хубави, важни теми, но им липсва живец. Какво пречи темата да е Антикорупция и 70-те години на миналия век. Хем ще направят антикорупционен орган, хем ще се облекат като ABBA или Бийтълс. 

4. Хората. На едно събиране най-важни са хората. Но защо да се ограничаваме до президент, премиер, депутати, прокурор? Защо те да нямат право да поканят по един човек? Веднага КСНС може да се превърне във вечеря за тъпаци. Или пък да поканят поп-фолк певици за настроение.

5. Ограничението национална сигурност. Много надребно се мисли в тия консултативни съвети. Трябва перспективата да е минимум континентална, все пак сме най-старата държава в Европа. Или планетарна, защото сме сред най-старите държави на планетата. Космическа, айде.

6. Народна певица. И един музикален гений с йоника. Нищо не внася повече настроение от певица на живо. А не може да не изпитваш любов към родината и нейната национална сигурност, ако тя пее хубаво народни песни. Противоконституционно е, обаче, да се поръчва сръбско или друг внос.
7. При ожесточен спор да се мери пенис. Вместо да се провали Консултативния съвет и после дни, седмици и месеци наред да следват престрелки между различни политически сили, да се мери пенис. Този, който има пенис най-близък до средностатистическия за нашия народ, печели демокрацията.

8. Танцова хореография. През половината време КСНС да минава в танци, като на пресконференцията накрая решенията да се обявяват от всички участници заедно под формата на хореографиран жизнен танц на модерна песен.

9. Песни. Понеже е душата на кампанията, когато Цецка Цачева присъства на КСНС, да пее песни и да казва хуморески.

10. Разни. КСНС трябва да е в по-отворен формат. Понякога да има машина за караоке, понякога да е на открито за 5 дни на сървайвал в Родопите. Нека не се ограничават толкова, за да ходят редовно и да решават важните неща!

Ходи ли ви се на КСНС?

Избери отговор!
Край