10 Не!Ща от Мета-бъдещето

Nov 12, 2021     zhelyo     3529
Компанията зад основните ни средства за комуникация, приемането на политически, здравни, религиозни и венерически идеологии, пускането на безсмислени story-та от деня и откриването, че в родината е пълно с жени, които изкарват нелоши пари от това да се снимат по гащи в курорти, смени своето име. Facebook вече е собственост не на себе си, а на Meta, където още са Instagram, WhatsApp и още цяла сюрия по-малко познати работи. И конкуренцията от Microsoft анонсираха, че ще правят своя си метавселена, което значи, че и Мъск ще се включи, защото той е барабар Петко с мъжете и на всяка манджа мерудия.

Анонсът за бъдещето на корпорациите е създаването на технологични паралелни вселени, което окрили футуристите, изплаши традиционалистите и озадачи какво аджеба ли значи това всички нормални хора. И шестимата. 

Ето какво очакваме ние от цялата тая дандания. Ето какво с-Мета-ме, че предстои:
1. Всички ще сме против да бъдем все по-зависими от технологиите и да им доверяваме за и от себе си. Личната ни неприкосновеност ще бъде застрашена. Но от друга страна, сигурно ще има много хубави джаджи на изплащане без лихва за първата година и няма да се сдържим.

2. Правосъдната система ще се смени. Ето, карате си колата, някой ви засича, слизате да се псувате. Но вие сте в Мета-вселената, всеки може да види ситуацията и просто няма нужда от препирня. Изчаквате 5 минути и който има повече лайкове и положителни реакции, печели.

3. Записването на бази данни с всичко, ще бъде страшно полезно. Къде сте били, какво сте казали, с кого сте говорили, какво сте си мислили. Всичко ще бъде прецизно записано с точен час, локация и подробности. Това ще се ползва като VAR във футбола и винаги ще можем да проверим кога сме изпаднали в житейска засада.

4. Човек ще може да изкарва пари, докато спи, ако позволи в сънищата му да се излъчват рекламни банери.

5. Хората, които не ползват особено умовете си, ще могат да отдават сървърно пространство и да поддържат cloud-услуги. Вместо да летите в облаците и да прахосвате времето си, ще може да споделяте облачните си кухини с фирми и крайни потребители и да изкарвате пари, буквално докато тъпеете.
6. Освен биологичен и социален пол, ще трябва да си пишем и виртуален. Вероятно ще е съчетание от това какъв slot за SSD имате

7. Ако те блокират за 30 дни за ползване на цинична дума в Мета-вселената, влизаш и в истински затвор в живия живот..

8. Ще измислят молекулярни 3D принтери, които ще могат да произвеждат атоми и молекули на всякакви неща. И ще можеш да си поръчваш храна, мебели и наркотици, а те директно ще ти печатят, за да не излизаш навън, поне докато отмине Делта Ултра Про Макс Лайт варианта на китайския вирус.

9. Защо няма да има вече избори и какво ще правят със свободните си ръце социалните сеирджии, научете в новия брой на Прас-Прес.

Как я виждате вие Метата?

Избери отговор!
Край