10 Не!Ща, от които държавата да изкара пари, за да има майбаси за всички

Sep 21, 2023     zhelyo     2414
Държавата трябва да печели, за да има за детски градини, болници и тротоари и всички да живеем като зърнари. Но вместо да се генерира непогасим външен дълг или да се вдигат данъците на богатите и така да бъдат стимулирани да държат още повече от парите си в офшорки, нека България започне да печели по модерен начин.

Ето какво имаме предвид.

1. Държавен вестник се заменя с Patreon. Който иска да знае какво-що, да си плаща по 3 лева месечно. А който иска да научава нещата със седмица по-рано от другите, за да се нареди на някоя схемичка покрай някой нов закон - 10 000 лева месечно.
2. Платинени лични карти. Платете си за по-премиум пластика, която дори формално нищо да не променя, ще можете да впечатлявате спрелите ви за проверка КАТ-аджии или да си редите кокаина в тоалетните с по-високо самочувствие. А в чужбина ще ви гледат с по-добро око от непремиалните българи. 

3. Такса за предреждане в болница. Вместо да се скандализираме кой за кого работи и кой кого познава, може да вкараме пари в здравната система чрез такса за предреждане. И абонаментна карта "Аз само да питам нещо", която дава по 5 питания на месец без значение кой е вътре в кабинета.

4. Да стяга колите на пияните и дрогирани шофьори и да ги продава в чужбина. Със сигурност хората в Мали и Мозамбик биха искали да карат кола, карана от българи така, както ние искаме да караме кола, карана от швейцарска баба.

5. Булгарконоп. Стара идея е, но все така валидна. Няма човек в България, който да не може да си намери нелегалната субстанция марихуана, от което в хазната не влиза и лев, а даже се харчат пари за псевдоборба с този наркотик. А може да е легална индустрия, качеството на което се контролира и баба към пенсията да получава малко зелено отгоре, за да не я въртят ставите.

6. Държавно варене на ракия. Не е насочено толкова към българите, а към чужденците, които ще идват в държавните казани, ще плащат с безконтактна карта, за да ползват няколко часа установката и ще си направят собствена ракия. Ако доплатят, може да получат шишета и туби, за да не се налага да си ги носят от Белгия или Стокхолм.
7. Тарикатски ЕГН-та. Личните данни са ни изтекли наляво-надясно, така че е добра идея да ги подновим. А при подновяването на единните граждански номера човек вече не е бебе, каквото при получаването на първия номер, така че може вече да си има любима комбинация от числа.

8. Ентусиасти милиардери от цял свят да може да си плащат да играят в националния ни отбор по ритане на топка. Очевидно е, че скоро няма да ни радват резултатите на "лъвовете", но ако по този начин се изкарат пари за следващото пренареждане на жълтите павета - какво лошо има?

9. В АЕЦ Козлодуй да се отглеждат паяци, змии, кучета, овце и човек да може да си плаща, за да го ухапят и да придобие супергеройски сили. Човекът-овца, леко дъбнат от Дочка, ще може да поваля врага с блеене и да дава по две бали вълна на ден.

10. Рекламно изсичане на гори. Горите може да се изсекат във формата на рекламно изображение или надпис, така че да се виждат от сателити и самолети. Хем народът ще се топли евтино, хем ще дойде и някой лев за кампания за красивата ни природа, която да привлича туристи да торят растежа на нови дървета.

Ще станем ли Дубая на Балканите?

Избери отговор!
Край