10 Не!Ща, които ще освежат предизборната кампания

Sep 23, 2022     zhelyo     2414
Медия №37 в България и №32 в Света влиза в положение на кандидат-депутатите, че са събрани от кол и въже и за четвърти път в рамките на няма и две години се опитват да спечелят народната любов. Затова даваме шепа идеи за последната седмица на кампанията, в която електоратът не изглежда особено вдъхновен.

1. Създайте нов проблем за решаване. Хората са уморени от пандемии, войни, инфлации и пияници по пътищата. Подарете им надежда, че ще ги избавите от нещо ново, например тайното нашествие на извънземни, които искат да ни откраднат зимнината, за да я ползват за гориво на космическите си кораби.

2. Томбола. Хората обичат да участват в състезания дори с най-глупавите награди. Един от всички, гласували с вашата преференция, ще спечели съдържанието на нощното ви шкафче, което ще пазите като изненада до последния момент. Никой няма да се разсърди, че имате мента, глог и валериан и книгата "Как да си направим колоноскопия с джезве, фенерче и станиол вкъщи?"
3. Щура идея за отклоняване на обществен финансов ресурс. Пари се харчат за всякакви глупости, но за да предизвикате внимание, трябва да ги насочите за нещо, още по-глупаво. Например милионите за построяване на стадиони на частни футболни клубове в Пловдив може да ги пренасочите по програма за осигуряване на силиконови гърди за абитуриентки в неравностойно положение.

4. Добротворческа инициатива. Никой няма съмнение, когато види кандидат за народен представител да дарява от свободното време и труда си, за да помогне на някой в нужда. Но акциите привършиха и се изчерпаха, трябва нещо ново и ударно. Например самоотвержено да се нападат деца, да им се взимат телефоните и таблетите и да се чупят, за да не прекарват нездравословно много време пред екрани.

5. Публикуване на домашни порнографски материали. Някои тихичко ще се възхитят и ще припознаят кандидата/кандидатката за свой тип, а на шумно възмутилите се ще се каже, че това е учебно порно-игра и всъщност пъшкането е престорено.

6. Скандал с партийните/коалиционни лидери. По-неизвестните и заемащи задни места в листите кандидати трябва да изпъкнат. И ако има нещо, което сме научили от холивудските филми, е че в затвора трябва да набиеш лидера, за да спечелиш респекта на останалите. Изплескайте записи как вашият лидер псува или купува гласове и си спечелете преференция.

7. Лична драма. Сега е моментът за тиражиране на съкровени и многострадални лични преживявания. Хем има достатъчно време да разчустват избирателите, хем няма време да се провери дали наистина сте изгубили всичките си пари, играейки благотворително бинго в подкрепа на децата на мутрите, загинали в битката за по-добро бъдеще за България, наречена Преход.
8. Раздаване на храна. Храната е безумно скъпа и затова всички рязко забравиха да пълнят с кебапчета гърлата на електората. Но вие можете да раздадете старите и ненужни книги на минувачите и да си пуснете във фейсбука: "Кандидат за депутат раздава безплатна храна за душата на избирателите!"

9. Пуснете си компромат. Трябва да е супер абсурден, за да предизвика симпатия у електоралните единици за това на какви гнусни атаки сте подложени. Например: "Кандидатът Х кара баби да влагат пенсиите си в биткойн, виртуални парички ли ще слагат в новогодишната баница?"

10. Разревете се, че ако не гласуват всички за вас, ще си посегнете. Понякога трябва само още малко самоунижение, за да докоснете сърцата и умовете на хората. Още малко!

Имате ли идея за кого ще гласоподадете?

Избери отговор!
Край