10 Не!Ща, които да се заложат в Радевата Конституция

Nov 25, 2021     zhelyo     3429
Радомирската република е в аналите на историята, но Румен Радев заяви, че ще предложи промени в Конституцията и de facto ще се роди една Радева република. 

Ето какво ни предстои: 

1. Конституционният съд се разформирова и се заменя от панел телевизионни звезди с опит в реалити формати, Съдебен спор или коментарните студия по време на футболни мачове. Решенията ще се взимат с 50 процента тежест от съдийските решения, но и 50 на 100 чрез гласуване от страна на публиката посредством SMS.
2. Половината от половете отпадат. Стават само един. По този начин ще се избегнат полемични тълкувания от биологичен, социален, религиозен или друг тип. Всички хора ще бъдат записани с еднакъв пол - "свой". Така темата ще бъде решена веднъж за винаги и ще преминем към други спорове.

3. Учредява се нова институция - всемогъщ прокурор. По този начин ще се осигурява контрол над главпрокурора и обвинител №1 няма да бъде повече безотчетен дерибей. Новата длъжност ще може да бъде заемана само от деца на до 12-годишна възраст, чиито родители ще отговарят какво-що. Това осигурява възможност и всемогъщият прокурор да бъде контролиран и да има кой да му дръпне ухото, ако много почне да си вярва или се застоява пред комютъра или таблета до много късно.

4. Личните карти, международните паспорти, шофьорските книжки, бележниците в училище и офисните баджове се заменят от зелен сертификат. Може да се ползва .pdf файл от роднина, за да се покаже, че в България имаме стабилни семейни ценности, които няма да бъдат подменени. Децата ще бъдат приемани в детските градини без àко и кръв, а с щадящ тест.

5. Високите длъжности в страната може да се заемат и с двойно, тройно или N-но гражданство. Достатъчно е само разписката за него да бъде изядена по време на заемането на съответния пост. Впоследствие тя може да бъде повърната, изакана или извадена чрез Цезарово сечение и съответните гражданства да се възстановят. 

6. Движението за права и свободи се обявява за турска партия и се прави законна нова партия, която се казва Продължаваме правата и свободите. Същевременно всеки, който даде идеята или твърди, че хората с турски имена в страната ще бъдат преименувани или депортирани, ще трябва един месец да използва английска вместо трапезна сол.
7. Непротивоконституционствувателствуването се наказва със затвор. Освен, ако всъщност думата не значи, че не вършиш дейности против конституцията. Институтът по български език към БАН ще има мисия да определи какво точно значи да непротивоконституционствувателствуваш и дали е редно.

8. Дострояването на АМ "Хемус" се забранява. Може да изглежда нелогично, защото така или иначе не изглежда възможно скоро да е завършена, но според анализите на съветниците на Румен Радев тази магистрала е причината все още да я има България. Просто всички седим и гледаме сеир дали някога ще бъде завършена. И ако наистина строежът приключи - ще се разотидем, защото няма да има какво да ни задържи тук.

9. Президентът ще може да разпуска Министерския съвет, условията за което, както и точка 10 прочетете в новия брой на Прас-Прес.

Ще пипнат ли Конституцията?

Избери отговор!
Край