10 Не!Ща, които да доведат до поевтиняване на храните

Feb 9, 2023     zhelyo     2481
Храните поскъпват и скоро дори отборите от английското първенство ще трябва да избират между привличането на аржентински ляв бек и обедно меню в някое близко заведение. Народът вече харчи почти толкова за храна, колкото за цигари и алкохол, а инфлацията не може да бъде наваксана с печалбите от онлайн казината. Правителството анонсира планове да се намеси и ето с какви мерки ще нормализира ситуацията.

1. Отмяна на празниците. Най-много ядем на празници, тъпчем се, съответно и харчим. А цената на шарана за Никулден и гергьовското агне няма да скача до небето, ако няма Никулден и Гергьовден. Без празници, докато преборим кризата.

2. Изместване на датата с две седмици напред. Вече сме 25 февруари. Някаква шепа досадници ще останат без рожден ден, ако имат нещастието да са родени от 9-ти насам, но си представете храните с изтичащ срок на годност до 25-и с какви отстъпки ще бъдат. Някои ще се подаряват, а нищо няма да им има, реално, защото бактериите нямат календар.
3. Дарения от хората, които се усъмниха и питаха защо се помага на сирийците, на украинците, а и сега на турците, а не на гладуващите българи. Държавата ще отвори сметка, за да може най-сетне тези хора с добри сърца, но за правилни каузи, да се проявят, вместо само да мърморят онлайн.

4. Сливи за смет. В днешно време няма да я има уловката накрая булката с най-чист дом да бъде оженена за несретника, чиито родители трябва да му търсят изгора. Не, в случая битовите отпадъци ще бъдат компостирани или горени за енергийни нужди и си заслужават по едно земелче, че от сливите някои хора се просират.

5. Да се сложат на храните снимки с отварителни дебели хора и чревоугодници. Това няма да намали толкова цените на храните, но обезателно ще спре хората от преяждане. Както всички отказаха цигарите.

6. Монтажна пяна. На вкус и вид е еднаква като зрънчото, а според НСИ в страната има над 3.7 милиона прозореца и 900 000 врати, чиято излишна пяна не е изрязана. Ако се събере и опакова, ще стигне за това едно семейство да изгледа всички филми и сериали в Netflix, HBO, Amazon Prime, Disney+ и Вси4кифилми.цом.

7. Да върнем жълтиците и грошовете. Ако въведат еврото, всичко ще стане непосилно скъпо. Но и с лева и стотинката нещата не вървят добре, трябва да се върнем към корените си. 
8. 20-годишните замразени меса, които вече са 30-годишни, задържани преди време от митниците. Знаем, че не са унищожени, а продължават да си стоят замразени. Българинът храна не хвърля и за всеки случаи се пазят.

9. Да почнем да ходим на повече молитвени закуски. Закуска на блок маса с джобове, подплатени с найлонови пликчета е закуска, която те засища до вечеря, а ако си по-нахалничък, даже имаш какво да ядеш и в следващите дни.

10. Образователна кампания. 5 лева за кило краставици са 100 калории ядене. 5 лева за шише олио са 10 000 калории. Зеленчуците са измама и трябва да се криминализира говоренето, че са полезни. От тях обеднява народът. Наздраве с чаша оливие!

Колко харчите за ядене?

Избери отговор!
Край