За първи път у нас! Протест на безработните ще се проведе в София

Sep 26, 2019     Сериозен журналист     3007
СТОЛИЦАТА - Безработните у нас най-накрая ще получат трибуна, на която да се оплачат или похвалят. Според запознати това е една от малкото социални прослойки, която до момента нямаше собствен ивент. От гилдията заявяват, че съвсем скоро ще организират тържествено шествие по улиците на София.

„Ние сме най-дискриминираната група в обществото. Хората са все по-толерантни към пол, етнос, сексуална ориентация и др. Същевременно на нас продължават постоянно да ни търсят или предлагат работа“, заявява Начо, който от седемнайсет години не е имал осигуровки.

„Да съм безработен е мой личен избор, а не проблем. Не разбирам защо на нас осъзнатите безработни продължават да ни отказват заплата“, допълва Стайко, който предпочете да запази анонимност.
Сред исканията ще бъдат свободата на безработицата и повече участия в риалитита. Експерти припомнят, че родните знаменитости имат различни бизнеси, а безработните по телевизията са крайно малко.

По време на събитието няма да се раздават напитки, тениски или флагове, за да не се стимулират работещите. „Ако видите някой да си седи на бордюра, подкрепете го!“, призовават организаторите.

На шествието няма да липсват и провокатори на трудов договор, но се очаква  всичко да мине спокойно.

Кои други да подкрепим?

Избери отговор!
Край