Зърнарите доказаха загубите си, профукали субсидиите на ротативки

Feb 7, 2024     zhelyo     1982
ЗЪРНАРНИЯ - Високопоставени представители на зърнопроизводителите, облечени в работни анцузи, символизиращи тяхната приземеност и близост до земеделския труд, представиха пред правителството множество томове счетоводни документи, описващи загубите им.

Всяка стотинка от досегашните помощи и субсидии е била инвестирана в онлайн и офлайн казина на всевъзможни ротативки. Земеделците обясняват, че според тях това било единственият начин да се "върти" секторът в тези трудни времена.

"Понякога, за да засадиш успешно, трябва да знаеш как да въртиш плодчетата," заяви един от зърнопроизводителите, докато разказваше как в началото му тръгнало и със 100 лева направил 1000, но после ги загубил и му глътнало след това и останалите в опит да си ги избие.
"Всеки знае, че ротативката е метафора за живота на фермера - понякога имаш късмет и жънеш урожай. Понякога вселената е срещу теб и те изхвърля гол и бос." - споделя зърнар, подчертал че носи дрехи назаем в момента.

Представители на правителството обвиниха зърнопроизводителите в лекомислено прахосване на средствата, предназначени за подпомагане на аграрния сектор. В отговор зърнените земеделци попитаха риторично: "Да, ама ако бяхме спечелили, щяхте да завиждате какво ще си купим!"

Очаква се при протестна дейност земеделците да поискат поне безплатни завърнатания и бонуси без депозит до края на лятото.
 

Как зърнарите да изкарат пари?

Избери отговор!
Край