10 години затвор и за говорене срещу мафията

Jul 3, 2014     zhelyo     3151
НА ДАНЧО ПАРЛАМЕНТАТА РАБОТНОТО МЯСТО - Нов закон, целящ ограничаването на разпространението на слухове, факти и всякаква информация за практиките и натурата на българската мафия, бе внесен днес в деловодството на Народното събрание.


Предвидени са между 7 и 10 години затвор за разпространение на информация кои закони в парламента са лобистки, какви обществени поръчки се разпределят нечестно, кой контролира определени контрабандни канали и кой се ползва с пълен имунитет в МВР.


Според вносителите на законопроекта говоренето за мафията у нас създава паника, страх, чувство за безнадеждност, нещастие и немалка доза отвращение от всеки успял 33-годишен мъж.
"Национална сигурност няма как да има, след като заради това, че всеки знае за мафията, не се чувстваме като нация. Не бива да се говори за мафията" - споделя депутат, изглеждащ като Мики Маус с очилата на Хари Потър.


Това е втори подобен проектозакон в последните дни, след като бе предложено да се криминализира слушането на думите на политици рано сутринта по телевизора.


zhelyo


 

Какво ще правите в затвора?

Избери отговор!
Край