Зад фалшив профил, изказващ се по военни теми, всъщност стоял човек, срамуващ се от акне

Mar 1, 2022     zhelyo     11052
ОНЛАЙН - Профил, изпълнен със случайни картинки и очевидно с неистинско име, се оказа притежаван от добронамерен човек, търсещ и споделящ истината.

"В никакъв случай не споделям военна пропаганда, която съм взел от фалшив профил в Twitter, който я е взел от анонимен канал в Telegram, където е публикувано 6-секундно видео в Тик-Ток с дописан контекст, който няма как да се провери дали е достоверен, защото съм трол и част от машина за дезинформация" - уверява собственикът на съмнителния профил.

Той споделя, че не иска да се показва, защото цял живот страда от акне и себорея, заради което се срамува, а не защото зад въпросния профил стои служител на фабрика за тролове, управляващ още 30, скалъпени набързо онлайн идентичности.
"Аз следя, информирам се и искам да информирам другите и това, че обикалям публични дискусии и отворени стени на публични личности по цял ден да пействам линкове, клипчета и снимки, е защото не излизам често сред хора заради епидермалните си проблеми" - обяви пожелалият анонинмност истински човек.

Онлайн веднага се появи кампания в подкрепа на анонимните профили, в която се твърди, че заради 99% не бива да излиза лошо име на всички.

Изпитвате ли предразсъдъци към фейк профилионлайн?

Избери отговор!
Край