Тарикати вече въртят схема с идеята за 500 лв данък за внос на стара кола

Dec 11, 2023     zhelyo     3575
ОПАСЕН МИТНИЧАР - Въвеждането на данък от 500 лева за внасяне на автомобили втора употреба в страната все още не е факт, но българските тарикати не губят време и вече са разработили план за печалба от врътки с налога.

Според непълно достоверни източници новата схема включва сложна счетоводна мрежа от междуинституционални и транснационални дарения и регистрации на автомобилите като линейки, катафалки и филмови декори.

"Да приемем, че искате едно Голфче, 2011 година, да си го вкарате, без да ви гърбят с 500 лева. Ние го пререгистрираме в Германия на една болница като междуселска линейка, която веднага отпада от необходимост, щото не става за линейка. От там го даряваме като ненужно возило на корумпирана българска община, която реално препродава колата на вас на уреден търг. Излиза ви 800 лева тази услуга, но спестявате данъка, а и ние сме хора" - споделят гения си вносителите.
Други способи за заобикаляне на данъка ще бъдат разглобяване на автомобила и внасянето му на части, след което сглобяването му в България и обяснение пред властите, че частите са събрани от зрънчо и шоколадови яйца.

Докато правителството все още обсъжда предложенията за новият данък, българските тарикати вече са стъпили една крачка напред, демонстрирайки своята непоколебима изобретателност и умение да намират вратички във всяка ситуация. Държавните служители вече се адаптират към новите схеми, в които ще участват.

Каква кола карате?

Избери отговор!
Край