Тагарев: Договорихме със САЩ инфраструктура за НАТО срещу повече игрово време за Везенков в НБА

Jan 16, 2024     zhelyo     1822
МО - На отминалото работно посещение в САЩ министърът на отбраната Тодор Тагарев съобщи за изключително стратегическо споразумение: разширяване на инфраструктурата на НАТО в България в замяна на повече игрово време за баскетболната звезда Александър Везенков в НБА.

"Това е важна крачка към укрепването на отбранителните способности на Алианса и на българския баскетбол на международната сцена," заяви Тагарев, докато подписваше споразумение, което включва строителство на нови военни бази и поне 3 минути игра в последната четвърт на мачовете на Сакраменто Кингс за нашето момче.

"Смятаме, че това е пример за модерна дипломация, където спортът и сигурността вървят ръка за ръка", добави той, докато показа проекти на нови пътища между НАТО-вски бази у нас и план Везенков да бъде пускан повече време в игра, дори когато Сабонис е на паркета, защото убежденията на българските военни стратези са, че двамата ще се допълват и ще разтеглят периметъра на атаките на Кралете.
Засилването на Източния фланг на Алианца бе коментиран и от Москва, като говорителят на Путин Дмитрий Песков обяви, че разбира България и лично на него му липсват по-нормалните времена, когато съвсем спокойно Андрий Кириленко си играеше за Юта Джаз и нямаше нова Студена война.

"АК-47 да стреля в баскетбола беше по-смислено, отколкото сега в Украйна. Но времената се менят" - въздъхна говорителят на Кремъл.

Колко минути да играе нашият?

Избери отговор!
Край