Столична община заменя гълъбите с овце

Jul 31, 2019     wolfy     6733
ЛЯТО 2019 - Докато столичани обикалят бреговете на южната ни съседка, мобилните оператори тестват с пълна мощ своите нови 5G антени. За огромна изненада на Столична община, обаче, успешните 5G тестове избиха всички гълъби в града. 

"Няма гълъби!" - възкликнаха депутати, случайно погледнали web камерата на жълтите павета, за да видят дали колегите им ходят на работа през лятото.

Пръв с официално изявление и с обръщение към Столична община излезе премиерът Бойко Борисов, който тъкмо завърши курса по Етично хакерство в Колежа по магии и вълшебства в Полша: 
"Нека пуснем овце по площада на НДК! Знаете, ИТ кадрите от край време мрънкат, че няма работа. Оказа се, че много от тях са послушали съвета ми преди години и въпреки, че вече си намериха работа в София, продължават да милеят за своите овце. Спокойно можем да пуснем 2-3 стада може да пуснем още в Бизнес парка, София тех парк и по бус лентата на бул. България. Така хем програмистите ще са доволни от работата си, хем няма да ги лишаваме от тяхното хоби. И на никой няма да му дреме за гълъбите" - заяви премиера. 

От Столична община все още не са дали официално становище дали възнамеряват да изпълнят заръката на премиера, тъй като от там всички са в отпуск. Очаква се да се завърнат през септември, когато евентуално ще изгледат репортажите и ще се включат във взимането на това важно за екосистемата на града решение.

Междуременно телекомите започнаха експерименти дали 5G ще повлияе и на овцете. Тестовете ще приключат до края на лятото. Природозащитниците все още обмислят дали да протестират срещу експериментите с овце, тъй като овчето месо и без това не им било любимо.

Какви животни трябва да заместят гълъбите на НДК?

Избери отговор!
Край