Официално: Узаконяват паркирането на скъпи коли в местата за хора с увреждания

Mar 15, 2024     Дон Асенчо     1787
ЦЕНТЪРА - Кметът на София Васил Терзиев обяви легализирането на нещо, което така или се случва повсевместно. Скъпите коли над 100 000 лв. ще могат да паркират безплатно и безнаказано в местата за инвалиди, дори да не е за кратко.

"Един мъдър цар беше казал, че заповядва само това, което хората ще изпълнят. И аз така го виждам" - обоснова решението си той.

Мярката е само част от пакет, който предвижда облекчаване на режима за паркиране на скъпи коли на тротоари, пред гаражи и паркинги, насред кръстовища, булеварди и магистрали. Пакетът е разделен на нива спрямо цената на автомобила.
"За коли над 70 000 лв. е разрешено спирането на места за семейства с деца и зарядни електрически станции пред супермаркетите. Над 100 000 лв. вече може и на тези за хора с увреждания, а над 200 000 е разрешено спирането навсякъде, ама абсолютно навсякъде, като например местата за линейки в болниците, по средата на скоростната лента на магистралата, и върху пенсионери на пешеходна пътека."

Крайната цел е да се намалят нарушенията. Терзиев отрече причината да е заради умствено изоставане на шофьорите на скъпи коли.

"Категоричен съм: може и да са умствено изостанали някои от шофиращите скъпи коли, но това не е причината да им отваряме местата за хора в неравностойно положение. Просто е редно човек, който е успял в обществото, да е над другите и да има привилегии."

Как паркирате?

Избери отговор!
Край