Съдебната реформа ще включва бързи производства във Facebook

Oct 16, 2014     zhelyo     7915
ИНТЕРНЕТ - Съдебната реформа ще заложи най-вече на диверсифицирането на правораздавателните органи, които вече няма да бъдат концентрирани в съдилищата, а ще се делегират на будни хора във Facebook и интернет-форумите, имащи повечко свободно време да се ровят из медиите.


В социалните мрежи потребителите ще разглеждат различни казуси и ще се обединяват около това кой изверг заслужава да бъде запален и тричан (в тоя ред) и кой човек е престъпил закона, но му се е налагало или законът просто е тъп.


"Онлайн-обществените съдилища ще имат право да се самосезират и да бъдат сезирани от всеки, който им прати линк с някаква информация отнякъде" - споделят авторите на реформата.
Присъди ще се раздават бързо, а тези, издадени с caps-lock от жена, която е раждала и с това нейното мнение е най-меродавно, ще се изпълняват в рамките на деня.


Европейската комисия аплодира това сливане на електронното правителство със съдебната реформа, след като никой реално не обясни за какво точно става въпрос, а в Брюксел все още си мислят, че не сме царе на заобикалянето на изисквания, правила и логика.


zhelyo

Ще се оправим ли?

Избери отговор!
Край