Прекъсват разговори, по-дълги от 5 минути, телекомите борят дебилизма

May 22, 2015     zhelyo     7172
МЕКАТА НА КОРПОРАТИВНИТЕ КОМУНИКАЦИИ – Трите мобилни оператора в България излязоха с безпрецедентна обща пресконференция, на която обявиха, че обединяват усилията си за спасяване на интелектуалния потенциал на нацията.


Както е известно, по градинки, спирки на градския транспорт, офиси и паланки се водят безконечни телефонни разговори (най-вече от лицата от женски пол), които не са по същество, а коментират нечия личност, кой как бил погледнал, кой какво казал и т.н. Всички тези милиони човекочасове отиват на вятъра, вместо да се използват за четене, мислене и други полезни дейности, които съхраняват и развиват интелекта.


Установихме, че всичко важно може да се съобщи съвсем спокойно в рамките на две, максимум две и половина минути. За всеки случай обаче решихме да дадем толеранс на говорещите и ще прекъсваме разговорите чак на 5-та минута. Надяваме се по този начин да стимулираме клиентите към четене“ – заявиха от Виваком, които напоследък са лидери на тема инфлуенсъри, трендсетъри и други сложни думи.
С типичната си северняшка академичност от Теленор допълниха: „Желанието ни е клиентите да използват своето време за сърфиране и четене в интернет. Ще увеличим броя на мегабайтите, включени в тарифните планове, за да стимулираме образованието за сметка на безцелното говорене“.


Съгласни сме да намалим печалбите си, но да спасим нацията от обезличаване и духовна нищета“ – поясниха от МТел.


Благородната инициатива за прекъсване на разговорите след 5-та минута започва в нула часа на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Новото правило няма да засегне разговорите до спешния телефон 112.


Vasko Bog
 
 

Защо хората плямпат толкова дълго?

Избери отговор!
Край