“Премиерът” уволнява Йовчев, заменя го с Пеевски

Oct 14, 2013     zhelyo     6123
Влиятелната група от хора, чийто представител е Пламен Орешарски, се очаква да уволни вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заради напрежението покрай ситуацията с бежанската вълна от Сирия.


Друга причина за уволнението е, че Йовчев разполага извънредни по численост полицейски сили за охрана на протестите, но не насърчавал полицаите да изтрепят участниците в #ДАНСwithme, което щяло да реши проблемите на правителството.


Най-вероятно наследникът на вътрешния министър ще бъде Делян Пеевски, който е успял 33-годишен гражданин, движещ с малък батальон охранители, заради което е на "ти" с темата за сигурността.
Групата, представлявана от Пламен Орешарски, ще обяви решението си тия дни, след като съчини най-правдивата публична предпоставка, като е възможно това да бъде и вот на недоверие, внесен от яростна леля, която е депутат, въпреки че повече прилича на луда жена, лутаща се в градския транспорт и бълнуваща разни конспирации.


Очаква се след уволнението Йовчев да съди правителството за попечителство над полицията, като ще е доволен да е негова поне в събота и неделя.


zhelyo

 

Нужна ли е смяна на министъра?

Избери отговор!
Край