Председателят на СЕМ Соня Момчилова: Олицетворявам плурализма, като съм за Русия и Украйна едновременно

Jun 23, 2023     zhelyo     2180
ДРУГАТА ГЛЕДНА ТОЧКА - Соня Момчилова, председател на Съвета за електронни медии (СЕМ), заяви, че олицетворява плурализма в българските медии, като подкрепя и Русия, и Украйна в техния конфликт.

Тя поясни пояснението си относно това, че едновременно смята геноцида в Буча за пропагандна измислица на украинците и осъжда това проруско отричане на фактическата действителност.

Тя каза това в интервю за престижна и нефинансирана от чужда държава проруска и финансирана от Кремъл медия, която обича да чете, не защото вярва на всичко, а защото ѝ предоставя обективно гледище.
„Аз съм за Русия и за Украйна едновременно. Това е плурализъм. Реално и двете ще победят, ако възтържествува мирът, а аз съм за мир. Който не е за мир, е войнолюбец. Аз не съм против никого, аз съм за всички, които са за мир. Аз съм за мир и сътрудничество между всички страни, което значи да не се поддавам на пропаганда“, заяви Момчилова в екзактен стил, с който пожъна респект и разбиране сред журналистическата гилдия.

"Истината никой не я знае каква е, само учените и то не тия, платените, които казват неща, за да всяват паника. А истинските учени. Важно е войната да спре и да не викат български войници да мрат в окопите. Истанбулската конвенция трябва да се нарича Константинополска. Искате ли да ви изрецитирам едно стихотворение" - Момчилова затвърди впечатленията, че има перфектна медийна грамотност.

 

Какво е плурализъм?

Избери отговор!
Край