Вдигат паметник и на Бойко Борисов, възникна спор дали да е с гръбнак

Jun 9, 2015     zhelyo     17103
СОФИЯ - 20-метров монумент в цял ръст на премиера Бойко Борисов ще бъде издигнат в столицата до края на годината, като най-вероятно ще бъде ситуиран в подлеза пред ЦУМ до храма св. Петка Самарджийска.


Паметникът ще бъде мраморен, а в ръката си Борисов ще държи православен кръст, докато с другата ръка зад гърба си ще има броеница - символ на приемствеността между различните суеверни догми, разделящи нацията на наши и ваши.


По идея на Цветан Цветанов в ушите на паметника ще има вградени чувствителни микрофони, които ще записват какво се казва около паметника, което ще символизира склонността на управленеца да се вслушва в народа.
И тази новина не мина без обичайните перипетии в Интернет, след като съвестни граждани изразиха опасения дали Борисов ще бъде изобразен с гръбнак.


"Ако му се сложи гръбнак, ще е героично, но недотам реалистично. Въпросът е какво целим - да запазим автентичността или да стрескаме такива като Моника Маковей, който се опитват да мъмрят" - анализира ситуацията столичен културтрегер, обичащ да се вре там, където има кинти и опция за подмазване към силните на деня.


zhelyo

Да има ли гръбнак?

Избери отговор!
Край