Общината пуска услуга за онлайн резервиране на паркомясто в София

Oct 11, 2017     zhelyo     4621
СОФИЯ - Общината заседа сама със себе си и взе напредничаво решение, което вече завинаги и отраз да разреши ситуацията с паркирането в града.


Градската управа ще изгради онлайн платформа, която в реално време ще показва всички места за паркиране в цяла София, но също така и ще позволява на всеки да резервира паркомясто за себе си в точен час.


"Няма да се обикаля за места и хората да отиват някъде 2 часа по-рано, за да са сигурни, че ще намерят място за паркиране. И като намерят, после докато стане време да свършат работа или да идат на среща, им изтича синята зона и трябва да преместят колата. Да, тъпо е и това е наша грешка, че досега е било такова" - заявиха от общинската компания, дето кичи лели с касови апарати и електрикави елечета.
Разбира се, системата за контрол и резервация на паркоместата в целя растящ, но нестареещ град, ще струва 700 млн. лева и обществената поръчка ще отиде за IT-фирма, регистрирана вдругиден от 6-годишния племеник на някой страшен тупан.


"Са, т'ва, че накрая ще изтипосаме всичко на всичко един уърдпрес файл с герба на София и ще може да се резервират местата само на 2-3 улици, не значи, че нямаме хубави намерения" - не се изхвърлиха от администрацията на Йорданка Фандъкова.

Става ли София модерна европейска столица?

Избери отговор!
Край