Хората с безплатни карти за паркиране в София: Чувствахме се като хора в неравностойно положение

Jun 4, 2024     zhelyo     1242
ТИНЯ ЗОНА - Ползващите безплатното паркиране в "синя" и "зелена" зони, уредено им от бившия столичен кмет, се оплакаха от начина, по който са се чувствали.

Синдикални лидери, бизнесмени, социолози и журналисти, получили картите за паркиране от бившия столичен кмет Фандъкова, споделиха, че са се чувствали почти като хора в неравностойно положение, паркирайки за без пари. 

"Оставаше само да ни маркират специални места, с отделен за нас цвят, за да се почувстваме съвсем като хора, получаващи не привилегия, а подаяние" - сподели политологичен антрополог, пожелал анонимност, но не спират да го канят по телевизора и трудно отказва да сее партийни опорни точки под мантията на номиналната безпристрастност.
Гражданите на София успокоиха получилите безплатно право на паркиране в иначе платените зони, като допълниха, че е човещина и ако на тях им бяха дали карти, щяха да се възползват също, без да плащат или да местят автомобилите си през два часа.

"Чувствам се сякаш съм в неравностойно положение. Пък и жена ми ме гледа накриво, че се възползвам от безплатния паркинг. Но поне можем да се разхождаме по-често с кучето в центъра, без да се набутваме за зона" - раздвоен е човек, получил две карти, но казал само за едната на жена си, понеже дал другата на любовницата си.
 

Жал имате ли?

Избери отговор!
Край