Нов скандал: 10-годишен иска на курс по 2D анимация вместо да работи в строителството

Sep 5, 2023     zhelyo     2863
В следния текст има рекламно позициониране на опция да научите и развиете ново кариерно умение. Умоляват се читателите, алергични към работа и учене, да спрат дотук. Медия №37 в страната и №32 в света не носи отговорност, ако се подуете или изприщите.

СОФИЯ - 10-годишно момче, работило като полагач на улични настилки и копач на тунели за метрото, реши да търси на хляба мекото и кандидатства за стипендия курса 2D Animation с Evolution Engineering Bulgaria

Въпреки че конкурсът е за хора в трудоспособна възраст, момчето вече имало солиден трудов стаж и считало, че може да замени мистрията и чука със стилус и таблет.
"Искам да рисувам светове, искам героите ми да оживяват в различни анимации на монитора. Омръзна ми да разнасям пясък във фугите на павета с четка, това не е изкуство" - обяснил малкият мечтата си вкъщи пред намръщения си родител 2.

Бащата на момчето е бил притеснен от това, че художник къща не храни и анимацията е детинщина, но след кратко проучване открил, че има възможности за професионална реализация като 2D Artist, така че още във втория срок на учебната година наследникът му да изкарва повече пари от него и при това с пълните осигуровки.

Малкият се надява да бъде одобрен за пълна стипендия за курса, макар че имал възможност да пренареди жълтите павета до края на ваканцията, за да изкара надница и да си го плати сам, като остави стипендии за по-нуждаещите се кандидати.

Онлайн населението отново се раздели и скандализира от ситуацията, като едни поощриха момчето и мерака му да се научи на нещо симпатично, докато други изпищяха, че трябва да ходи на училище, да запомни двеста хиляди дати и химически уравнения като всички останали, преди да може да мечтае за нещо по-така.

Бихте ли се записали на курс за 2D анимация?

Избери отговор!
Край