Нов раздор в правителството: Щом ще се ходи в Киев, да се ходи и в Москва

Apr 26, 2022     zhelyo     5061
НА ДВА СТАТУСА ОТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ - Управляващата коалиция ще посети утре Киев, за да ободри Зеленски с това, че има нещо по-лошо от война, а то е да нямаш подходящи обувки за дефиле сред отломки от бомбардировки.

В някои среди от управляващите обаче са се появили щения след това да бъде посетена и Москва, за да се види другата гледна точка.

"Да, ОК е да видим Киев, да видим войната. Но трябва да видим и Москва, където няма война и може да е по-хубаво" - заявила министърка, пожелала анонимност, ако не за себе си, поне за факта, че съпругът ѝ работи за Лукойл.
На евентуално посещение в Буча или Ирпен пък се поставят червени линии - да се посетят Мурманск и Пенза, за да се види и състоянието на тамошната инфраструктура.

"Нека не наливаме масло в огъня, а да посетим по-равностойно територията на Съветския съюз, а да не прибързваме да взимаме страна в този вътрешнополитически казус. А и да видим свят. Пътуващият човек е просветен човек" - съгласява се представител на коалицията, убеден, че националният интерес на България е в това едновременно да бъде обявена за недружествена страна от Русия, но и да бъде разочароваща и за Украйна и западните ѝ партньори.

Според вас?

Избери отговор!
Край