Пригожин: Вагнер може да превземе Москва за 3 дни

May 10, 2023     zhelyo     4621
ТЕЛЕГРАМ - Основателят на ЧВК “Вагнер” Евгений Пригожин заяви, че неговите наемници могат да превземат Москва за три дни, ако се наложи. Той каза това в интервю за военния кореспондент Семьон Пегов, публикувано в Телеграм-канала WarGonzo.

"Кремъл се държи като истинският враг на Русия. Докато ядат хайвер и цъкат на златни айфони, тук пращам едни голи и боси затворници на гибел. Може би трябва да пратя момчетата на Червения площад?" - гневно попита доскоро известният като "Готвача на Путин" пълководец.

"Дали ще се поправят? Ще видим. Ние сме готови за всичко. Ако трябва, можем да превземем Москва за три дни. Зависи какво реши щастливият дядо и дали ще продължи да бъде кретен”, продължи с острия тон пригожин.
Според него служителите на "Вагнер" са отказали спокойна и приветлива работа срещу зле въоръжени африканци, за да участват в боевете в Украйна, което ги е преобразило в трупове.

Пригожин пожела да изведе групировката си от горещата точка Бахмут, но Руската федерация не осигури гориво и в момента живите наемници няма как да си тръгнат освен пеш.

Какво ще стане с Пригожин?

Избери отговор!
Край