Нов план предвижда изваждането на Цариградско шосе извън София

May 16, 2024     zhelyo     1620
СОФИЯ – В опит да се справи с нестихващите задръствания, Столичният общински съвет прие доклад, който предвижда радикално решение: изваждането на Цариградско шосе от столичната карта и неговото преместване във Видин.

Според доклада, въпреки че по булеварда не се паркира, няма светофари и е разширен до три ленти, Цариградско шосе остава една от най-претоварените артерии на града.

"Целта е да преместим началото на шосето далеч от столицата, където движението е по-скоро теоретично," обясни председателят на транспортната комисия. "По този начин Цариградско шосе няма да свързва централната част на София с магистрала Тракия, а ще бъде поместено на пустеещи ливади в Северозападна България."
Пренасянето на един от основните булеварди на столицата ще облекчи натоварването и да разшири икономическите възможности за регионите, които иначе са изолирани от главните транспортни потоци.

"Това решение е в пълно съответствие с идеята за балансирано развитие на страната. Всеки българин заслужава да бъде на правилната страна на Цариградско шосе - южната," подкрепи радикалното решение и кметът Васил Терзиев.

 

Как ще стигате Орлов без Цариградско?

Избери отговор!
Край