Нацията се опасява, че ако не преяде и не препие, ще се наложи да се занимава със скучните аспекти на Великден

May 3, 2024     zhelyo     4390
СТРАНАТА - Населението не крие притеснението си от двойните цени на храните спрямо миналогодишния Великден и как това ще се отрази на отбелязването на жертвата на Божия син за изкуплението на греховете на човечеството.

Традиционно българите отбелязват светлия празник с богата трапеза и преливащи чаши, но тази година много семейства може да се наложи да ограничат разходите си да се фокусират повече на духовната страна на празника.

Все повече нашенци изразяват опасения, че ако не могат да преядат и препият както обикновено, ще трябва да се занимават повече със скучните аспекти на Великден - като ходенето на църква, четенето на Библията или молитвата.
"Тези дейности са важни за изразяване на вярата и благодарността към Бога, но не са толкова забавни и разтоварващи като храненето и пиенето. А и да се гледаме с роднините на трезво, за да обсъждаме докъде ще я добутат в Народното събрание, си е по-зле от това да те разпънат за 4 часа на кръст" - оплаква се средностатистически българин.

Мнозина обявиха, че им се е наложило да теглят бърз кредит, за да минат само с една разходка около църква в полунощ и след това да наваксат загубените калории.

Какво е за вас Великден?

Избери отговор!
Край