Мъж без билет в автобуса обясни, че е само за една спирка

Nov 14, 2017     beasta     9286
СПИРКА ХОТЕЛ ПЛИСКА, СОФИЯ - При рутинна проверка от контрольорите в автобус 280, целяща както да глоби нередовните пътници със слаб характер, които не могат да им  се противопоставят, така и да злорадстава срещу туристите, които идея си нямат, че трябва да си купят билет за куфарите, защото тука е така, се натъкнали на необичаен случай.

Млад мъж с шушляково яке и каскет, стоящ изправен до вратата, им обяснил, че е без билет, защото всъщност не е като другите пътници и е само за една спирка. При това положение, пътникът обяснил, че е безсмислено да си купува билет за 1.60 лв, след като докато го продупчи ще трябва да слиза, а и цената му е повече като за возене в безпилотна ракета до Марс.

Стъписани от необичайната случка, контрольорите са взели разумното решение да опростят греха на гратисчията и дори го почерпили с билкови бонбони лукчета.
Кметът на общината Йорданка Фандъкова обяви, че подобно поведение вече ще се толерира, но само за новите еко автобуси, понеже те са ни дадени за без пари направо и вървят само с гориво от положителни мисли.

Все пак се уточнява, че в случаите, когато возенето за една спирка отнеме повече от два часа поради задръстване, пътникът дължи месечен наем, възлизащ на усреднена цена на квадратен метър спрямо района, в който е задръстването и дали е бил на тихо, същевременно комуникативно място.


 

Кога не ви гризе съвестта да не дупчите билет?

Избери отговор!
Край