Meta ще се бори с дезинформацията, като ограничи още показването на Не!Новините сред последователите им

Feb 28, 2024     zhelyo     1156
СОЦМРЕЖАТА ФЕЙСБУК - В пореден ход срещу дезинформацията Meta обяви революционна стратегия за борба с фалшивите новини, като целта е публикациите на медия №37 в България и №32 в света да станат почти невидими в новинарския поток на потребителите.

Марк Цукерберговата фирма, собственик на Facebook, взе решение да ограничи още повече видимостта на публикациите на Не!Новините, които имат  впечатляващата бройка от над 70 000 последователи в социалната мрежа, но публикациите им се виждат от средно 12 души, които даже не ги следват.

Според официално изявление на Meta, това действие е част от по-широка инициатива за "чистене" на платформата от съдържание, което може потенциално да заблуди обществеността.
"Във времена, когато истината е по-ценна от всякога, наш дълг е да гарантираме, че нашите потребители получават само най-достоверната информация от кликбейт сайтове, групи за спам от фалшиви профили и сензации, сеещи страх, шок, гняв и омраза", заяви представител на компанията, докато неназовани източници твърдят, че следващият ход може да включва и въвеждането на специални "истиномери", за да покажат, че Не!Новините си измислят.

Не!Новините, от своя страна не реагираха, защото са изморени след 15 години надпревара с реалността кой ще е по-абсурден и смешен.

 

Излизат ли ви Не!Новините във Фейсбук?

Избери отговор!
Край