Асен Василев: Кирил Петков е смешен, като говори, затова вече преговарям аз, Данчо Цонев е майстор бюджетар

Dec 7, 2023     zhelyo     1889
НЕ!КОАЛИЦИЯТА - Финансовият министър Асен Василев е наредил на Кирил Петков да спре с публичните си изяви, тъй като подборът на думи на съпредседателят на ПП го сцепва от смях.

Вицепремиерът тушира поредните скандали в управляващото мнозинство и парира опитите оттегляне на подкрепата към правителството от страна на коалиционно-опозиционните партньори от ГЕРБ-ДПС.

"Все едно е някой от тия деветокласници, дето не са успели да си напишат името в PISA-та. Аз поех преговорите и нещата се успокоиха. Киро е добър човек, но бързо пали, влиза в пререкания с Пеевски и Борисов, не се разбират" - споделя острието на Харвард по адрес на своя колега, също от Харвард.
Василев, който е известен със своята способност да балансира в името на Бюджет 2024, в същото време изрази своята възхита от политическото и експертно говорене на председателя на парламентарната бюджетна и финансова комисия Йордан Цонев.

"Той е истински майстор бюджетар. Шапка му свалям. Всеки може да управлява финансите в период на икономически подем, но само истински виртуози като Данчо могат да танцуват валс с цифрите във времена на криза. Също така е притежател на страхотна душа, защото оставя това едрото момче да се изявява вместо него, въпреки че го излага", заяви Василев.

 

Знаете ли кой е Данчо Цонев?

Избери отговор!
Край