Манчестър Сити влезе във финансовия феърплей, дарява половината си заплата на ПП-ДБ

May 22, 2024     zhelyo     1658
У ШЕЙХ МАНСУРКИНИ - Манчестър Сити обяви, че ще дари половината от своите заплати за кампанията на политическата коалиция ПП-ДБ.

Според източници от станалия за четвърти пореден път шампион на Англия футболен клуб причината е да се покаже подкрепа към промяната и да се даде знак, че моделът Челси ще бъде разграден не само във футбола, но и в модерната българска политика.

"В английското първенство няма вече руски олигарси. Американците почнаха да наливат пари, но се наиграха. Истината е в честните пари" - споделят манчестърлийци, пращайки пари през платформата за разплащания бейкролс. 
От Сити съжаляват, че не могат да помогнат на кампанията на партията с кеша, тъй като финалът за КЕШ е между Реал Мадрид и Борусия Дортмунд.

Манчестър Сити е обвинен в повече от 100 нарушения на финансовите правила в периода от 2009 до 2018 година, но отрекоха, че очакват след изборите разследванията да бъдат поставени на трупчета с оглед крупните си партийни дарения.

"Ние просто искаме да има в България по билборд за всеки трима гласували за ПП-ДБ. Масова кампания, която да стигне до хората." - коментира решението на клуба старши-треньорът, рембрандиран до изборите в подкрепа на коалицията ПП Гуардиола.

Как харчат пари за реклама политиците?

Избери отговор!
Край