Калин Стоянов поиска НАТО да се намеси за движението на Витошка и Патриарха

Jul 1, 2024     zhelyo     1325
НА ПИЪРСИНГА НА ПЪПА НА СОФИЯ - Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов призова НАТО да се намеси за разрешаване на проблема с движението по булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий".

Той определи ситуацията като "кризисна", сравнима с международни конфликти, които изискват спешна интервенция, защото всичко му изглеждало много объркващо.

Според Стоянов, единствено натовска операция може да въведе ред и дисциплина в тази зона, където трябва да се балансира между паркиращи, транзитиращи, градски транспорт, пешеходци и тротинеткаджии.
Министърът предлага и изграждането на стратегически пунктове за наблюдение и контрол, издигане на стени, окопни съоръжения, както и разгръщането на международни експерти по трафика, които да обучат местните власти на по-добри практики за управление на градското движение.

"Надявам се срещата на върха във Вашингтон спешно да реши в полза на изпращането на контингент на НАТО в София, не може да се справим" - обяви Стоянов, изглеждайки както винаги - като току-що събудил се и изненадан от мястото, на което се е озовал.

 

Кой още да се намеси?

Избери отговор!
Край