Хотели и ресторанти по Черноморието обявиха оферти за летуване на самообслужване

Jun 17, 2024     zhelyo     1719
ОЛ ЕКСКЛУЗИВ - Българското Черноморие тази година ще предложи на туристите уникално преживяване - летуване на самообслужване. Поради недостиг на персонал, собствениците на хотели и ресторанти са принудени да въведат иновативен подход за справяне със ситуацията.

Редица курорти по българското Черноморие обявиха, че туристите ще трябва сами да поемат задълженията, които обикновено се изпълняват от хотелския и ресторантския персонал. Това включва:
  • Чистене на стаите: Туристите ще бъдат снабдени с всичко необходимо за поддържане на чистотата в стаите си. Включително прахосмукачки, мопове и препарати.
  • Готвене на храна: Ресторантите ще предоставят открити кухни и барбекюта, където гостите ще могат сами да приготвят храна, която са напазарували. 
  • Носене на чаршафи: За да се избегне неприятният риск от липса на чисто бельо, хотелите препоръчват на гостите да си носят собствени чаршафи и калъфки.

Първите смели туристи, които вече са опитали новия формат, са поделени в мненията си. Някои намират идеята за интересна и дори забавна, сравнявайки я с приключение.

„Чувствам се като в риалити шоу. Готвя си, чистя си, а накрая седя на плажа и се наслаждавам на морето, като си събирам по трийсет лева за чадър“, споделя турист от София.
 

Ще успеете ли да си починете на такава почивка?

Избери отговор!
Край