Гугъл купува БДЖ, търси патенти в стари вестници

Feb 20, 2015     zhelyo     6465
ТРЕТИ КОЛОВОЗ, НЕОТКРАДНАТАТА РЕЛСА - Конкуренцията между световните технологични гиганти предизвиква от години всякакви бивалици и небивалици, като продажбата на въпроса със синтактична грешка "WhatsApp" за 19 милиарда долара, акции на изгризана ябълка за 700 милиарда и куп други. Именно за да поддържат имиджа си на хора с лабилна психика, шефовете на Google обявиха, че започват процедура по придобиване на Български Държавни Железници (БДЖ) за крупната сума от 200-300 лв.


Оказва се обаче, че наред с PR стратегията, хитрите търсачи имат и изключително сериозни технологични причини, които ще им осигурят поне 200 хиляди тона преимущество в битката за потребители с Facebook. Подобно на закупуването на Motorola, целта е отново обогатяването на патентния портфейл, като изненадващо този на БДЖ се оказа един от най-богатите в съвременната история на Европа. Стари лелки от гишетата са изпратили с SMS-и строго секретни данни, като вероятно са си осигурили и добре заплатени длъжности в Google като "Оператор на препинателен знак", "Мениджър търсене на изгубени моливи" и други. По данни на Уикилийкс или Биволъ, част от най-ценните патенти на БДЖ включват:
1. Безпрецедентна неточност при всякакъв вид търговски и административни операции
2. Невъзможност никога по никакъв повод да се постигне дори случайно съвпадение между намерения и резултати
3. Създаване на условия за извършване на 95% кражби, 92% бездействие, 99.9% безхаберие, -35% мотивация на персонала
4. Генериране на случайни числа при съставяне на график за превоз на пътници, осъществяването и анализа им
5. Използване на средновековни похвати и апаратура при работа във високотехнологична среда


Според запознати източници, пожелали анонимност и по-лека присъда, портфейлът обаче надхвърля и най-смелите мечти на глобалните играчи, само че разкриването на точните данни ще изисква време, тъй като е записано на стари мръсни вестници, част от които са подгизнали заради течове от дограмата.
 
Стратегическият интерес на Google е меко казано приветстван от всички политически сили и се очаква да бъде подкрепен с нечувано в новата българска история мнозинство. Една от възможните причини е, че от съображения за сигурност Google няма да разкрие, че всички са крали нафта от влаковете, за да карат големите си дизелови лимузини.

Oxygen

Как ще се отрази на БДЖ придобиването от Гугъл?

Избери отговор!
Край