Фандъкова назначи проверка на общинските харчове, която ще струва 30 млрд. лева

Feb 1, 2022     zhelyo     6149
СОФИЯ - Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще бъде възмутена, ако общинският съветник Борис Бонев се окаже прав, че едната лампа струва четири пъти колкото другата лампа.

"Ние имаме отговорна работа, трябва да управляваме чужди пари и всяка наша дейност трябва да защитава максимално обществения интерес. Затова ще назнача проверка за последните 15 години какво е похарчено и при какви цени. Ще хвърля еднаква светлина над всичко!" - обяви тя в сутрешен блок.

Проверката на разходната част от общинските бюджети през годините ще бъде щателна, като се очаква да отнеме 4 години и да струва 30 милиарда лева към днешна дата, но при продължаващо покачване на инфлацията се допуска, че може финалната сметка да чукне 120 милиарда лева и да отнеме 11 години.
Столичани, напрегнати от информацията, се успокоиха, след като разбраха, че е назначена проверка, защото назначаването на проверки досега винаги е разсейвало съмненията за злоупотреби в институциите.

"Докато тече одитът, искам да попитам все пак Конституционния съд дали случайно Борис Бонов няма клужко гражданство" - вметна съвсем случайно Фандъкова между другото.

Как се харчи столичният бюджет?

Избери отговор!
Край