Двама с депресия и един емигрирал след само едно возене в автобус 204

Aug 1, 2018     Andy     19291
СОФИЯ - Едно возене в последния за деня автобус 204 в посока Гоце Делчев беше достатъчно да промени живота на трима иначе ведри, тихи и интелигентни младежи, склонни да твърдят, че България лека-полека ставала европейска страна.

Тримата младежи, които не се познавали един друг, се качили на спирка ст. Васил Левски в посока южните квартали на София и независимо един от друг с ужас установили, че са си забравили слушалките и ще трябва да слушат разговорите на останалите пътници.

"Е, мама ти д'еба, пеерас' скапан", късо подстриган 16-годишен господин извикал на свой приятел, докато си подавали галонче бира през рамото на единия от младежите. 
"Пусни климатика, бе ей", възкликнали учтиво към шофьора на автобуса неколцина пътници, посъбрали кураж след по-раншното си сдухване от това, че няма билети. "Алоу", присъединил се към тях и възрастен мъж, който във възмущението си спрял да хълца. 

Шофьорът пуснал малко климатик от кумова срама, но все пак всички се изпотили и тъй като било краят на работния ден, та понамирисвало стабилно. Всеки новокачил се добавял по още един нюанс на миризмите от току-що изплютия му от устата фас.

В резултат на тези и още някои любопитни епизоди за 30-минутното пътуване, като крясъци, групи от пияни бутащи се възрастни и млади и няколколко говорещи си с космоса, тримата младежи получили екзистенциални кризи и резултатите им от скорощни посещения на йога, лекции за личностно развитие, диети, здравословно хранене и вдъхновяващи семинари, отишли на вятъра.

На слизане двама от тях били с депресия, а третият си намерил работа в Холандия онлайн, тъй като бил програмист и само това, че колата му била на ремонт, го накарало да се качи на автобус и да се сблъска с непрограмисти.


 

Возите ли се?

Избери отговор!
Край