Днес харчим за ТВ-анализи 118 млн. човекочаса, реални данни чак във вторник

Apr 2, 2023     zhelyo     3082
НА МАЛКИЯ ЕКРАН И ДРУГИТЕ ПО РАЗМЕР ЕКРАНИ - Днес избирателната надпревара в страната достига своя апогей, като всички медии обявиха безпощадна битка за предоставяне на най-точната и оперативна информация относно резултатите от парламентарните избори.

Въпреки това, фактът, че истинските данни ще станат ясни чак във вторник, не пречи на телевизиите и сайтовете да използват социологическите проучвания, известни със своя пожелателен характер, и дванадесет хиляди лидери на мнение, за да запълнят ефирното време.

"Целта не е да дадем някаква значима информация или дори да повишим интереса към пряката демокрация с целодневна говорилня. Просто искаме да забавляваме гражданите с часове анализи на как нацията е гласувала. Не можем да си позволим да имаме политическа сатира в ефир, затова ще вложим енергия и ресурс в бъбрене" - споделя продуцент от кухнята на изборните студия, които са неотличими, независимо от медията, в която се случват.
Тази излишна активност от страна на медиите и анализаторите предизвиква смесени реакции сред населението, но това не пречи на мнозина да се забавляват с изкуственото напрежение и престореното състезание между телевизии и сайтове, в които днес ще обикалят едни и същи хора в опит да конструират размишления, които в крайна сметка няма да имат голямо значение.

Очаква се във вторник, когато ще станат ясни финалните изборни резултати, никой да не разбере, защото журналистическият ресурс вече ще бъде пратен да следи дали има спекула с цените на яйцата в магазините и в коя хипстърска дупка в София има безбожно скъп козунак с лимец и бучиниш.

Как да се разнообрази изборният медиен ден?

Избери отговор!
Край